Riješite se akni po tijelu

11/07/2014

Muče li vas akne po cijelom tijelu, isprobajte neko od ovih poprilično jednostavnih rješenja...

Promijenite sapun

Akne nisu uzrokovane samo masnom kožom, već njihovom nastanku i trajanju problema itekako može pogodovati pogrešan sapun. Bakterije koje je na sapunu općenito moguće pronaći, u borbi s aknama mogu samo djelovati još gore na situaciju. Isprobajte antibakterijske gelove za tuširanje (higijenskiji je gel nego sapun) koji će direktno djelovati na bakterije, a neće isušivati vašu kožu.

Koristite tonik

Baš kao što tonik protiv akni (ako ste im skloni) koristite na licu, trebali biste ga koristiti i na ostatku tijela. Potražite onaj koji sadrži salicilnu kiselinu koja je najbolja u borbi protiv upornih i neugodnih akni.

Izbjegavajte piling

Ljudi skloni aknama trebali bi izbjegavati piling, kao i bilo koje druge abrazivne metode na koži. Takve metode često iritiraju kožu te već upaljenoj koži sklonoj aknama samo dodatno otvaraju put k infekcijama. Želite li baš koristiti lagani piling, koristite onaj koji je specijalno namijenjen problematičnoj koži.

Posjetite dermatologa

Borite li se neuspješno s aknama duže vrijeme i ako ste već isprobali gotovo sve specijalizirane proizvode, no ništa od isprobanoga nije urodilo plodom, svakako posjetite dermatologa koji ima iskustva u liječenju i tretiranju akni.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj