Produljite ljeto... na svojoj koži!

17/08/2016

Produljite životni vijek svog preplanulog tena uz par jednostavnih koraka.

S padom temperature i kišnim danima, sve nam je jasnije kako se i ovo ljeto pomalo privodi kraju. Ipak, to ne znači da ga ne možemo zadržati još malo dulje – barem u obliku prekrasnog preplanulog tena na kojemu smo mukotrpno radili sve ove mjesece.

Za vas imamo 5 jednostavnih trikova s kojima ćete s lakoćom produljiti životni vijek svoje suncem obasjane kože.


1. Piling

Kako biste osigurali dugotrajan preplanuli ten, piling je bitno raditi prije izlaska na sunca, ali ne i nakon. Uz dobru pripremu kože temeljitim pilingom, smanjit ćete suhoću kože koja je i glavni uzročnik guljenja gornjeg sloja kože (a time i vašeg prekrasnog tena). Izbjegavajte koristiti grubi piling nakon izlaganja kože suncu i pobrinite se da ona ostane meka i hidratizirana.

garnier

2. Hidratizacija

Hidratizacija, hidratizacija, hidratizacija! Koristite ovo poput mantre nakon sunčanja. Za najbolje rezultate, koristite kreme koje dodatno potiču prirodno tamnjenje kože poput Lancaster Tan Maximiser kreme ili, za one nešto plićeg džepa, Garnier Summer Body losiona za tijelo. Nemojte se bojati losiona z

a sunčanje i nikako ih nemojte izbjegavati. Nekorištenje losiona moglo bi ostaviti trajne posljedice na vašem tijelu, dok će njegova hidratizacija pomoći da svoj preplanuli ten zadržite dugo nakon ljeta.


3. Tuširanje

Zamijenite svoj uobičajeni gel za tuširanje hidratizirajućim uljem poput Eucerin Bath & Shower ulja koje je iznimno hidratantno i pobrinut će se za vaše tijelo nakon sunčanja.
4. Depilacija

Pogodit ćete – vosak i nije najbolji izbor ako nastojite zadržati svoj preplanuli ten. Ako ste skloni depilaciji britvicom, zamijenite ju električnim brijačem koji će ukloniti znatno manji broj stanica kože na njezinoj površini (preplanuli dio).

f


5. Savjeti za sunčanje

Postoji nekoliko malih, ali iznimno bitnih navika koje ne biste trebali izbjegavati prije i nakon sunčanja. Prije svega, ne zaboravite piti dovoljnu količinu vode kako bi vaše tijelo bilo hidratizirano izvana, ali i iznutra. Također, tijekom ljeta nije naodmet ni uzimati kapsule s beta karotenom koji štite vašu kožu i pospješuju tamnjenje.
elizabeth
Pobrinite se da NE izgorite. Osim što kožu izlažete riziku od trajne štete, starenja i raka kože, gorenje kože trenutno će spriječiti tamnjenje budući da će se gornji sloj kože u potpunosti oguliti, te vaša koža neće biti pogodna za dugotrajno izlaganje suncu.

Ipak, ako nekim slučajem ipak izgorite, postoje proizvodi koji će maksimalno smanjiti učinjenu štetu. NIA 24 Sun Damage Repair za dekolte i ruke krema je bogata nutrijentima koji „popravljaju“ kožu koja je predugo bila izložena suncu. Tu je i Elizabeth Arden Prevage Body Total Transforming Anti-Ageing losion koji čini čuda na oštećenoj koži sprječavajući diskoloraciju, staračke pjege i neugodan izgled kože nakon starenja.


Iako vrlo učinkoviti, ovi proizvodi nisu jeftini, pa, osim ako ne želite potrošiti pozamašnu svotu na proizvode za liječenje štete, pobrinite se da ju na vrijeme spriječite i jesen započnete s kožom koja će mamiti poglede.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj