Ljeto je na vratima, a sunca nigdje na vidiku? Postignite savršeni ten bez ružnog narančastog izgleda

16/04/2021

Za ten koji više nikada neće izgledati ‘fake’, čak i ako je.

Ne znamo tko ovo mora čuti, ali prestanite odgađati kupovinu SPF-a! Samo zato što svi mi već debelo kasnimo s pripremama za ljeto ne znači da je vrijeme da kožu dodatno počnemo izlagati UV zrakama.

A kako ne bismo dijelili samo prodike, spremni smo podijeliti i par savjeta o tome kako koristiti kreme za samotamnjenje i to bez da se po završetku pretvorite za idealnu kandidatkinju nove sezone Jersey Shorea ili… ono.. predsjednika SAD-a. Drugim riječima, vaš “lažni” preplanuli ten itekako može izgledati prirodno i to bez imalo rizika od raka kože, a sljedećih 11 savjeta pokazat će vam i kako:

Piling, piling i još jedan piling

Kako biste se pobrinuli da vaša koža tamni ravnomjerno, prije nanošenja dobro izribajte kožu pilingom za tijelo. Tako ćete se riješiti mrtvih stanica kože i postići onaj savršen, prirodan, suncem obasjan sjaj. Posebnu pažnju obratite na koljena, lakove i gležnjeve budući da je u tim točkama koža obično najproblematičnija.

Depilirajte se prije nanošenja

Ako to i inače činite, depilirajte se prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje. Učinite li to kasnije, žiletom ćete vrlo vjerojatno ukloniti i svježe nanesen sloj boje.

Samo na suhu kožu, molim vas!

Iako postoje proizvodi za samotamnjenje koje slobodno možete koristiti pod tušem, većinu proizvoda morate koristiti na potpuno suhu kožu. To također znači da takve proizvode ne koristite odmah nakon tuširanja dok je vaša koža još uvijek vlažna.

Dvostruki sloj na određena područja

Budući da i dalje morate funkcionirati kao normalno ljudsko biće, slobodno nanesite dodatni sloj na ruke (koje, nadamo se, često perete), ali i stopala ukoliko još nije dovoljno toplo za nošenje otvorenih cipela.

Koristite rukavicu!

Znate one rukavice koje redovito dobivate uz svoje proizvode, a onda ih zanemarite jer vama ne trebaju? Pa, upravo su te rukavice tajna savršeno glatkog i sjajnog tena koji će izgledati prirodno. Osim toga, tako ćete izbjeći super narančaste dlanove nakon nanošenja.

Pobrinite se da koža nije žedna

A to posebno vrijedi za ljubitelje proizvoda za samotamnjenje. Prije nego uopće počnete s tretmanom, nanesite sloj losiona na suha područja kao što su koljena, stopala, laktovi i drugo, a za najbolje rezultate, slobodno se poslužite kabuki kistom. Preskočite li ovaj korak, očekujte da će krema za samotamnjenje ući u suhe djelove kože zbog čega će vaša koža biti prepuna suhih fleka i sve samo ne ujednačeno tamna.

Ne zaboravite na ruke i stopala

Sada kad vaše tijelo izgleda kao da ste upravo završili sa snimanjem “Plave lagune”, pobrinite se da ostatak razmažete na gornji dio ruku i stopala, a zatim vlažnom maramicom pažljivo uklonite višak proizvoda s tabana, prstiju i noktiju.

Pažljivo s licem

Nanošenje previše proizvoda na lice definitivno će vam osigurati kartu za britanski reality show. Umjesto toga, odaberite puder koji će se dobro slagati s ostatkom tijela ili se pak odlučite za lagani bronzing sprej za lice.

oompa loompa

Nemojte štedjeti

I ne, ne mislimo samo na kvalitetu proizvoda (iako definitivno birajte provjerene, kvalitetne proizvode), već i na samu količinu nanešenog proizvoda. Naime, nanesete li premalo proizvoda, riskirate vidljive dokaze i na koži. S druge strane, teško je da ćete pretjerati s količinom i zato slobodno postepeno nanosite po jednu veliku žlicu proizvoda pažljivo i ravnomjerno masirajući u kožu. Za prevenciju mrlja i narančastih dlanova, koristite rukavicu.

Negdje ste pogriješili? Uklonite posebnim proizvodom

Samo bez panike! Čak i ako niste zadovoljni konačnim rezultatom, postoje proizvodi koji će vaš problem riješiti u sekundi. Nanesite sloj proizvoda za uklanjanje lažnog tena, pustite da djeluje oko 5 minuta, a zatim skočite pod tuš.

Pustite da se u potpunosti osuši

Postoji li išta gore od ostataka lažnog tena na vašoj odjeći? OK, vjerojatno postoje puno gore stvari, ali ova svakako nije zabavna. Prije korištenja dobro pročitajte upute i bilo bi dobro da se neko vrijeme klonite onog maminog bijelog kauča.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj