Što je to precizna kozmetika?

27/06/2020

Samo sastojci koji nam trebaju, ništa drugo

U posljednje vrijeme sve se češće spominje ovaj termin. I to toliko često da smo odlučili i vama (i sebi) pojasniti što točno znači “precizna kozmetika”. Savršena je analogija koja je nama sve razjasnila primjer multivitamina. Zamislite da imate manjak vitamina C te, umjesto da ga nadoknadite tabletama tog vitamina, uzimate multivitamine prepune sastojaka koji vam trebaju i ne trebaju.

E, jednaka je situacija i kad je riječ o preciznoj kozmetici. Danas su individualizam i personalizirani pristup ključne riječi na beauty sceni pa raste i popularnost brendova koji nude preciznu njegu sa sastojcima koje možete sami kombinirati, ovisno o potrebama. Osim toga, umjesto da nam pričaju priče o tome kako neka krema “uljepšava ten”, što je poprilično širok pojam, precizna kozmetika (precizno) navodi kako koji sastojak utječe na kožu, a sve tvrdnje podupire znanstvenim istraživanjima.

Osim Biologique Recherchea, brenda poznatog po serumima za različite tipove i stanja kože, koji se preciznošću bavi još od 2000. godine, zvijezde (n)ovog pokreta su brendovi The Ordinary ili NIOD, koji nude čiste formule temeljene na znanstvenim istraživanjima, ali i tradicionalni brendovi kao što su Eucerin i YSL Beauty koji novim linijama boostera i specijaliziranih seruma također nude slične koncepte.

Da bi nam pojasnila što je to točno precizna kozmetika, pitali smo nekoliko pitanja Caroline Negre, znanstvenu direktoricu za YSL Beauty

Caroline Negre, znanstvena direktorica za YSL Beauty

Caroline Negre, znanstvena direktorica za YSL Beauty

 

Kako definirate preciznu kozmetiku?

Nadahnuta medicinom, precizna kozmetika znači da uzimamo u obzir sve žene i njihovu kožu zato jer znamo kako njihova koža funkcionira, kako okolina i njihov životni stil utječu na nju te kako ti čimbenici ubrzavaju pojavu znakova starenja. Zahvaljujući tom novom pristupu, linijom YSL Pure Shots, primjerice, pružamo ženskoj koži prilagođeno rješenje usmjereno na specifične znakove preuranjenog starenja kože.

Što je zapravo preuranjeno starenje kože, možete li nam to objasniti?

Koža se sastoji od esencijalnih elemenata, kao što su hijaluronska kiselina, peptidi, aminokiseline i vitamini. Ti su esencijalni elementi ključni za njezine funkcije. Zdrava koža odlikuje se ispravnom raspodjelom stanica kože u epidermi i ispravnom raspodjelom esencijalnih elemenata u koži. Kada postoji manjak tih esencijalnih elemenata, pojavljuju se znakovi starenja: nedostatak sjaja, bore, sitne linije, obješenost, neujednačen ton kože i znakovi umora.

Kakvu potrebu zadovoljava linija Pure Shots?

Linija Pure Shots osmišljena je kako bi ispunila očekivanja modernih žena s užurbanim životnim stilom koje žive u ekstremnoj urbanoj okolini. Linija se sastoji od seruma, a Night Reboot vodeći je među njima. Night Reboot razvijen je za žene koje žele regulirati samoobnavljanje kože kako bi se smanjili znakovi umora.

Kako se nabavljaju biljke za proizvode Pure Shots?

Moćne biljke marke YSL Beauty potječu iz Maroka: te sastojke uzgajamo u dolini Ourika blizu gorja Atlas. Ova lokacija znači da se biljke uzgajaju u teškoj klimi – izložene su ekstremnim temperaturama, no to ih samo čini snažnijima i povećava njihova posebna svojstva koja su pogodna za kožu. Služimo se jedinstvenim i ekoloških prihvatljivim postupkom ekstrakcije da bismo dobili čisti ekstrakt s veoma koncentriranim sastojcima. Riječ je o sporom i hladnom postupku za koji je potrebno manje energije i manje vode da bi se dobio biljni sok, što pridonosi zaštiti okoliša. S pomoću ovog postupka ekstrahiramo sve moćne i učinkovite molekule iz sastojaka te ih pretvaramo u čisti, koncentrirani ekstrakt sa snažnim, visokoučinkovitim biljnim aktivnim sastojcima.

Eucerin Hyaluron-Filler hidratantni booster sa samo 11 sastojaka, 157 kn, eucerin.hr

Eucerin Hyaluron-Filler hidratantni booster sa samo 11 sastojaka,
157 kn, eucerin.hr

YSL Pure Shots Night Reboot noćni serum za obnovu kože s glikolnom kiselinom

YSL Pure Shots Night Reboot noćni serum za obnovu kože s glikolnom kiselinom,
745 kn, douglas.hr

Biologique Recherche Elastine serum za kontrolu prvih bora, 503 kn, biologique-recherche.hr

Biologique Recherche Elastine serum za kontrolu prvih bora,
503 kn, biologique-recherche.hr

The Ordinary Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2% (30 ml), serum za lice, 74,90 kn, douglas.hr

The Ordinary Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%, serum za lice, 74,90 kn, douglas.hr

I.P.

Novo

Komentiraj