Ponekad nije lako odabrati parfem - ovoga puta pokušajte prema vašem horoskopskom znaku!

18/10/2021

Zvijezde bi i ovoga puta mogle biti na pravom tragu!

OVAN

Miris Ovna morate gledati u slikama. To su mirisi povezani sa toplinom, živahnošću i dogodovštinama. Njegov bi miris trebao zapaliti i odisati proljećem sa eksplozijom mirisa i boja. Miris mora biti koncentrirana energija i poziv na zavođenje.

Sastav: Njegov bi miris trebao biti mješavina aromatičnog ulja citrusa, cvjetnih i orijentalnih začina, aromatično, rustikalno i svježe.

Biljke i drveće: Bobice, cedrovina, drvo smreke, citrus, kava, kumin, orijentalni začini, cvijeće, duhan, origano, papar, sok kaktusa.

Vaš idealan parfem: Boucheron B.

BIK

Bik je zemljani znak što prije svega znači istraživanje, svježina i mekoća. Njegov je miris često simbol sigurnosti, prirode i zavođenja. Bik je promišljena, tiha osoba koja bira diskretne mirise proljeća, svježe trave i netom ubranog cvijeća. Njegov miris je autentičan.

Sastav: Aromatični rustikalni, voćni i cvjetni mirisi.

Biljke i drveće: Ruža, orhideja, zumbul, ljiljan, magnolija, mirisne bobice, maslačak, ružmarin, majčina dušica, voćni mirisi jagode, maline, smokve.

Vaš idealan parfem: Jeanne Lanvin.

BLIZANCI

Kao prvi zračni znak zodijaka, Blizanci su zračna bića koja žive u pješčenjaku događaja. Oni vole slobodu i suptilne, svježe mirise. Njihov miris je slika prekrasnog proljetnog dana i lijepog plavog neba. Njihov miris je treba obilježiti mladost, vitalnost, dobro raspoloženje i bezbrižnost.

Sastav: Citrus, zimzelena šuma, lagane cvjetne note.

Biljke i drveće: Anis, naranča, limun, ljiljan, mimoze, bagrem, narcis, vanilija.

Vaš idealan parfem: Ange ou Demon by Givenchy.

RAK

Miris Raka je kao mnoštvo lijepih sjećanja, slatko i opojno. Njihov parfem je jednostavan jer oni miris smatraju produžetkom sebe.

Sastav: Cvjetne i vodene note, vanilija.

Biljke i drveće: Bijela ruža, kamilica, ljiljan, narcis, mak, cvijet naranče, limun, trska, alge, ružino drvo, kokos, badem, vanilija.

Vaš idealan parfem: Emilio Pucci Vivara Variazioni.

LAV

To je znak koji sjaji poput sunca. Njegov miris nikada nije banalan i može se usporediti s eliksirom ljubavi. Mirisi su opojni, tvrdoglavi i intenzivni. Lav nosi miris kao dodatnu opremu, ukras i dragulj. To je slika pustinje, savane i egzotike kao i profinjenosti, topline i senzualnosti.

Sastav: Kombinacija pažljivo doziranog cvjetnog mirisa citrusa i orijentalnih začina.

Biljke i drveće: Sandalovina, maslina, afrička i orijentalna šuma, kesten, bor, smreka, neven, gospina trava, cimet, suncokret, limun, naranča, kamilica, mimoza, lotus, šafran, jasmin, ljiljan.

Vaš idealan parfem: Obsession by Calvin Klein.

DJEVICA

Ovom znaku treba puno vremena kako bi pronašao miris za sebe. Njegov miris je baš poput Djevice: sramežljiv, rezerviran, diskretan i suptilan. Mora se osjetiti kraj ljeta, žetva, prvi pad lišća kako bi Djevica bila zadovoljna.

Sastav: Miris ovog zemljanog znaka je mješavina voćnih nota, meda, paprati i lavande.

Biljke i drveće:  Anis, ružmarin, majčina dušica, divlja ruža, badem, lješnjak, trava, borovnica, tamjan, hrastova šuma, lišaj, mahovina, dunje, smokve, lavanda, šljive, mandarine, nektarine, jabuke, praline, karamela, kruška, grejp, zeleni čaj.

Vaš idealan parfem: Shalimar by Guerlain.

VAGA

Vagom vlada Venera, ona je nježna i romantična. Njegov idealan parfem je mješavina slatkih i senzualnih mirisa.

Sastav: Cvjetne i voćne note, aromatična ulja, citrus, vanilija, orijentalni začini.

Biljke i drveće: Crvene i bijle ruže, tulipan, hibiskus, jasmin, cvijet naranče, badem, jabuka, trešnja, mango, avokado, maslinovo drvo, šljiva, bijela orhideja, cedrovina, borovnice.

Vaš idealan parfem: Vera Wang Princess by Vera Wang.

ŠKORPION

Njegov bi parfem trebao pobuditi emocije i strasti. Njegov miris je nagao, tvrdoglav, zadivljujuć i opsesivan. Škorpion se instinktivno kreće prema toplim i senzualnim mirisima. Njegov je miris slika erupcije vulkana.

Sastav: Cvjetne, vodene note, aromatična ulja, orijentalni začini.

Biljke i drveće: Anis, sandalovina, bobičasto voće, paprika, bosiljak, cimet, kava, duhan, đumbir, hibiskus, lišaj, mahovina, papar, crvena orhideja, sok kaktusa, tulipan.

Vaš idealan parfem: French Lover Pierre Bourdon.

STRIJELAC

Strijelac treba putovanja, bez obzira na koji način! Njegov miris je poziv na bijeg i putovanje. Dinamičan je, slobodan i avanturistički. Njihov parfem je njihova divlja strana!

Sastav: Cvjetne i orijentalne note, aromatična i egzotična ulja.

Biljke i drveće: Kadulja, sandalovina, bambus, cimet, kupine, mango, borova smola, vanilija, cedar, limun, kesten, papr, ružmarin, čičak, gorčica, karanfili, hibiskus, orhideje, klinčić.

Vaš idealan parfem: Dior Hypnotic Poison.

JARAC

Njegov je miris proširenje njega. Diskretna su karaktera i vole suptilne, svježe parfeme. Njegov parfem često podsjeća na planine, snježne padine, miris borova...

Sastav: Aromatična ulja, orijentalni začini, citrus.

Biljke i drveće: Ljiljan, šumsko voće, karanfil, bunika, cedrovina, limun, čempres, eukaliptus, paprat, lišće smokve, lišaj, mahovina, zeleni čaj, smreka, kaktus, aloe vera, ružmarin, majčina dušica.

Vaš idealan parfem: L'Instant Magic by Guerlain.

VODENJAK

To je zračni znak kojim vlada Uran, planet revolucije i suvremenosti. Vodenjak se ne može pomiriti s nečim svjetovnim, njegov miris je mješavina mirisa. Njegov parfem je slika putovanja, bijega, izuma i neočekivanog. To je eliksir dostojan velikog alkemičara!

Sastav: Aromatične note citrusa, lavande, vanilije.

Biljke i drveće: Tamjan, paprat, smola, humus, lavanda, ružmarin, agrumi, klinčić, matičnjak, sandalovina, orhideja, ljubičica, gorčica, topola, breza.

Vaš idealan parfem: Cerruti Cerruti 1881 žena.

RIBA

Ribe često traže mirise koje dočaravaju san, mekoću, senzualnost, svježinu i romantiku. Često slijede trendove, a parfemi se mijenjaju u skladu s njima. Usmjereni su prema mješovitim okusima i nježnim, umirujućim mirisima.

Sastav: Mješavina vodenih, orijentalnih, cvjetnih nota i aromatičnih nota vanilije.

Biljke i drveće: Trska, duhan, fuksija, lotus, matičnjak, ljiljan, karanfil, kaktus, vanilija, šparoge, alge, jasmin, eukaliptus, narcis, orhideja, zumbul.

Vaš idealan parfem: Star Rem reminiscencija.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj