Pletenice su najseksi ljetna frizura

11/06/2019

Ove sezone svi će nositi pletenice. Ispletite ih drugačije i gdje god odete budete zamijećeni!

Nestašne pletenice. Heidi frizura (iliti frizura mljekarice) postaje zločesta kada ljetne valove spojite s pletenicom koja uokviruje lice. Pripremite kosu s nekoliko špriceva slanog spreja te prstima malo zgužvajte kosu kako bi dobila na volumenu. Nakon toga napravite razdjeljak i malu francusku pletenicu s obje strane lica. Kada s pletenicom dođete do ispod uha, pričvrstite je ukosnicama i gotovi ste!

2

Eksperimentirajte s bojama. Pletenice se neće vidjeti dobro ako je vaša kosa monokromatska, tj. cijelom svojom dužinom i površinom iste nijanse (npr. platinasta, tamnosmeđa ili crna). Kako biste istaknuli svoje pletenice (pogotovo ako ih planirate često nositi), razmislite o svijetlim (ili tamnim) pramenovima (ili oboje!)), a slobodno se odvažite i na nešto hrabrije nijanse poput ružičaste, zelene, modre ili žute koje su za ljetne mjesece kao stvorene.Čak i ako su suptilni, pramenovi ističu različite tonove koji se sjajno vide kada su ispleteni.

5

Pletenica sa strane. Kako svoju običnu pletenicu “sa strane” učiniti drukčijom od drugih: s puno mini pletenica i malo hippie nakita. Nanesite sprej za teksturiranje kose od korijena do vrhova te kosu prebacite na jednu stranu. Podijelite pramenove na tri dijela. Uzmite jedan dio i ispletite pletenicu, s time da pritom upletete i jednu narukvicu ili nisku perli (samo ih pričvrstite metalnom ukosnicom). Potom napravite drugu pletenicu od mini pletenice s nakitom i preostala dva dijela kose te je pričvrstite na vrhovima. Na kraju malo razmrsite pletenice kako bi izgledale prirodnije.

3

Nabrijana pletenica. Za ovaj look prvo napravite tri reda malih francuskih pletenica (jednostavnije ih je napraviti nego “cornrows” pletenice uz glavu kakve često nosi Alicia Keys) s obje strane glave, a gornji dio kose ostavite netaknut i bez pletenica. Malo natapirajte kosu na tjemenu i nalakirajte sprejem za kosu, a na kraju skupite svu kosu, zajedno s pletenicama, u niski rep.

4

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj