Plastične operacije za savršen selfie

14/03/2014

Zbog sve veće popularnosti selfie fotografija, sve se više mladih cura odlučuje na korekcije lica...

Doprinosi li popularnost selfieja procvatu plastične kirurgije? Nedavno istraživanje provedeno od strane ''American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery'' upućuje na to da je tome doista tako.

Anketa koja se provodi svake godine kako bi se analizirali trendovi u plastičnoj kirurgiji pokazala je da je svaki treći estetski kirurg primjetio povećanje broja prijava za estetske zahvate upravo zbog toga što je pacijenticama stalo do njihovog izgleda na društvenim mrežama. A svaki osmi kirurg je primjetio kako su upravo selfie fotografije te koje su pacijentice potaknule na neki zahvat.

Predsjednik Akademije, Edward Farrior, rekao je kako društvene platforme poput Instagrama i Snapchata tjeraju pacijente da gotovo mikroskopski proučavaju svoje vlastite fotografije te da prema samima sebi budu kritičniji no ikad prije. Te su fotografije često prvi dojam koji mladi ljudi ostavljaju na potencijalne prijatelje, partnere ili poslodavce i žele se pokazati u najboljem svjetlu.

Istraživanje je pokazalo značajan porast broja zahvata na pacijentima mlađim od 30 godina. Istraživanje ovaj trend opisuje kao povećanje mladolikog lica plastične kirurgije, a koje se danas uglavnom svodi na prevenciju znakova starenja. Najčešći zahvati su zatezanje lica i korekcije nosa, dok su Botox i kemijski piling najčešći zahvati koji ne uključuju odlazak pod nož.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj