Piercing je trend sezone 2020.

06/05/2020

Tojest, biti će opet kada izađemo iz pandemije koronavirusa COVID-19.
Jedva čekamo.

Ali ne bilo kakav. Upoznajte piercing na ušima i nosu u skladu s filozofijom “više je više”. Novi trendovi podrazumijevaju nizanje, slaganje, kombiniranje piercinga u jedinstven stil, kao što su razgranate alke, višestruke piercing naušnice ili dekorirani kolutovi. Novi stil temelji se na vašoj vibri, što znači da je ključna prilagodba usklađena s osobnim ukusom. Nijedno područje nije izvan granica, ali treba imati na umu da conch hoop, koji izgleda sjajno na vašoj prijateljici, ne mora nužno tako izgledati i na vašem uhu. Stoga se pobrinite da imate osobnog piercing stručnjaka koji će vas razumjeti i reći vam što je za vas, a što nije. Po mogućnosti neka vam demonstrira kako će piercing izgledati pomoću lažnog nakita i naljepnica.

Osim toga, uho se ne može ukrasiti po mjeri u jednome danu—većina piercing stručnjaka preporučuje dva ili tri dolaska kako bi rane zarasle kako treba. Osim toga, ako spavate na boku, nije loše najprije ukrasiti jedno pa potom drugo uho, i to s vremenskim razmakom kako biste izbjegli nepotrebne iritacije.

PIERCING WILLOW SMITH-0136930043

PITANJE ZA MILIJUN DOLARA: BOLI LI?

Točan odgovor je: nešto da, nešto ne. Nije isto radimo li piercing na ušnoj školjki, ili na ušnoj hrskavici. Donosimo detalje koji dijelovi tijela bole, koji bole vraški, a koje možemo izdržati.

TRAGUS: Ili dio uha najbliži obrazu idealno je mjesto za piercing u boji dragog kamenja. Razina boli : 4/10

UŠNA ŠKOLJKA: Što više piercinga u tom području, to bolje (imam četiri i dodat ću još jedan). Razina boli : 2/10

CONCH ORBITAL: Vanjska strana ušne školjke je osjetljiva, ali i idealna za lažni piercing (klipse). Razina boli : 8/10

HRSKAVICA: Mali piercing na hrskavici idealan je za privlačenje pozornosti na ovaj zapostavljeni dio uha. Razina boli : 6/10

BTW: Kada se odlučite na piercing, na tretman dođite bez imalo alkohola u krvi. Naime, može razrijediti krv i izazvati više krvarenja i nepotrebnih modrica.

CONCH ORBITAL-0500482789


EVO KAKVO JE STANJE NA PIERCING SCENI U 2020. GODINI
Nekad davno piercing studio mogli ste naći samo na mjestima koja je bilo teško pronaći, nikad nisu bili u centru grada i uvijek su ostavljali sumnjiv dojam. No bez obzira na to jeste li u New Yorku, Berlinu ili Zagrebu, sve se promijenilo. U urbanim sredinama diljem svijeta otvaraju se mali elegantni specijalizi- rani studiji samo za piercing (npr. Studs u New Yorku ili Octopus Piercing & Tattoo Studio u Zagrebu). Cijene iznose od 60 kuna naviše (to ne uključuje nakit), a to je iskustvo postalo mnogo personaliziranije. Ne znate kako biste pristupili piercingu, a želite napraviti svoj prvi?

Slijedite ova dva pravila:

1. Prije nego što se dogovorite s bilo kojim majstorom piercinga provjerite album s njegovim radovima kako biste bili sigurni da vam se sviđa njegov stil.

2. Dobro pogledajte majstora piercinga. ”Ako vam se ne sviđa ono što ima na sebi i ostavlja dojam osobe koja ni sebe ne zna srediti, to nije dobar znak”, savjetuje Brian Keith Thompson, vlasnik Body Electric Tattooa.

SVATKO MOŽE ISFURATI PIERCING (PA I VI)
Ovo možda zvuči suprotno od onoga što bi vaši roditelji rekli (ili što mislite dok se gledate u ogledalo), ali Thompson kaže da nikad nije vidio nos kojem ne stoji piercing. Klijenti od njega sve češće traže nekoliko rupica, u raznim stilovima, od klasičnih alkica do hoop kombinacija. Ringovi na septumu također su popularan izbor—i ne, nije slučajnost što ih toliko poznatim nosi (npr. Zoë Kravitz i Willow Smith) jer ih je lako sakriti. Možete je lagano gurnuti uzduž i oko nosnice, za svaki slučaj ako vaša baka ili šef još imaju problem s piercingom (iako živimo u 2020. godini).

A najbolje od svega...
Za razliku od one male tetovaže zbog koje ste u međuvremenu zažalili i zamrzili je, piercing možete skinuti u svakom trenutku. Zarastanje je kod svakoga drukčije, ali općenito možete očekivati da će rupica s vremenom izgledati sve manje, uz minimalan ožiljak—na kraju može čak nestati. Imala sam piercing od 2010. do 2016., a danas mu nema ni traga.

Fora, zar ne?

Ruby Budemeyer, I.P.

Novo

Komentiraj