Ovo je tajna savršeno obojane kose

22/07/2015

Bez obzira na to bojate li se kod kuće ili se prepuštate u ruke profesionalcu, nekoliko trikova morate znati kako bi rezultat uvijek bila prekrasna, zdrava, sjajna kosa...

1. Uvijek vodite računa o hidratizaciji kose. Zapostavite li pravilnu hidrataciju i njegu, vaša će kosa biti suha, beživotna i sklona pucanju. Redovita upotreba maski, ulja i seruma za hidratizaciju osigurat će vam zdravu i sjajnu kosu.

2. Krećite s laganim promjenama. Želite li promijeniti boju kose, birajte nijansu koja je dvije do tri nijanse svjetlija ili tamnija od vaše prirodne boje kose i izbjegavajte drastične promjene koje će, krenu li po zlu, biti poprilično nezgodno i skupo popraviti.

3. Isprobajte boju na jednom pramenu. Odaberite pramenčić kose negdje na pozadini glave ili kraj uha i obojajte ga u željenu boju kako biste bili u mogućnosti na dnevnom svjetlu proučiti kako vam se doista sviđa odabrana boja.

4. Jednom kada je vaša kosa obojana, važno je da nastavite brinuti o njoj i koristiti proizvode namijenjene upravo obojanoj kosi koji će se pobrinuti da boja što manje blijedi te da ostane što postojanija.
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj