Osam trikova šminkanja za savršenu maturalnu večer

15/05/2015

Djevojke, ove stvari morate znati prije nego se odlučite šminkati za neku od najposebnijih noći u vašem životu.

Kako bismo vam pomogli da izgledate najbolje, sastavili smo koristan vodič! Bacite oko na tekst jer u nastavku slijedi sve što trebate znati prije nego što sjednete na stolac za šminkanje.

BOOKIRAJTE UNAPRIJED I BUDITE REALNI
Vizažisti u šali spominju četiri godišnja doba: proljeće, ljeto, jesen i matura! Saloni za uljepšavanje napominju kako je vrlo bitno rezerviranje termina čak i mjesec dana ranije. Za dobar make up look profesionalnim je vizažistima potrebno četiri sata. Profesionalni kozmetičari svim budućim maturanticama savjetuju da budu realne i razmisle o mogućnostima izvršenja zadatka u kratkome vremenskom roku.

BUDITE DOBRE PREMA SVOJOJ KOŽI
Profesionalci savjetuju hidrataciju kože prije šminkanja. Tajna dugotrajnosi šminke leži u dobro hidratiziranome tenu i pravilno tretiranoj koži koja će spriječiti isušivanje lica. Osim toga, sugeriraju čisto lice, bez tragova šminke prije dolaska na tretman.

UPOZNAJTE RAD SVOGA KOZMETIČARA
Virtualna umreženost omogućila je mnogima da svoje usluge nude preko društvenih mreža. Raspitajte se o umijeću osobe kojoj u ruke prepuštate svoje lice. Pogledajte njihove radove i na koji način nanose šminku. Vjerujte umjetniku, ali mu pomozite u vizualizaciji vaših očekivanja. Donesite komadić materijala ili pak cijeli outfit kako bi im bilo lakše percipirati koji vam make up najbolje pristaje.

Još jedna dobra ideja? Ukoliko termin rezervirate osobno, pitajte kozmetičara ima li profil na Instagramu. Odlično rješenje za upoznavanje s njegovim radovima.

RAZMISLITE O SEBI
Koža bolje izgleda sa sjajem nego s mat završnom obradom. Mnoge djevojke žele šminku poput slavnih osoba, ali stručnjaci savjetuju umjerenost jer prejakim konturama lica riskirate iskrivljeno predstavanje sebe. Ostanite dosljedne sebi.

RAZMISLITE O VELIKOJ SLICI
„Ako pokazujete kožu, važno je povezivati lice s ostatkom tijela.“, napominje James Boehmer, direktor NARS Cosmetics. Ukoliko koristite tonere za naglašavanje crta lica, malo iste boje dodajte po ključnim kostima, dekolteu, a najviše na ramenima. Komunicirajte s osobom koja vas šminka, naročito ako želite prekriti ogrebotinu ili ožiljak na tijelu.

LAŽNE TREPAVICE
Niti jedan make up danas nije potpun bez sveprisutnih lažnih trepavica. Provjerite ima li vaš kozmetičar trepavice ili ih možete donijeti sami. Još bitnije, uvjerite se da ih zna kvalitetno staviti.

KOSA I MAKE UP MORAJU UPOTPUNJAVATI JEDNO DRUGO
Što je previše? Šminka je kao i svaki drugi modni dodatak. Ako ste u glamuroznoj i svjetlucavoj haljini, imate bogatu frizuru, nakit i šminku, mogli biste pretjerati. Pokušajte ne naglašavati sve odjednom. Vrlo je jednostavno svoj potpuni izgled zamisliti u položaju sjedenja, ali što kada plešete? Vrlo je važno da lijepo izgledate na maturalnoj večeri, ali je izuzetno bitno da se osjećate ugodno.  

BUDITE INSPIRIRANE
U potrazi za najtraženijim celebrity lookom dolazimo do Selene Gomez koja nosi status popularna, Rihanninoga stava i retro glamura Taylor Swift. Uz sve trikove slavnih koji ponekad inspiriraju profesionalci ipak imaju jedno pravilo: budite bolja verzija sebe.


Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj