Sve su na 'isti kalup': Top 5 razloga zašto se žene u 20-ima sve češće podvrgavaju estetskim operacijama

30/05/2021

Kontroverzni trend odavno je podijelio javnost, ali i postavio pitanje: ‘Želimo li se doista ravnati prema Kardashianovskom kalupu?’

Obrazi, brada, usne, grudi, a onda i ostali dijelovi tijela - osim što se oblače gotovo identično, hrvatske i svjetske trendseterice odjednom su sve počele izgledati isto. I dok plastična operacija vjerojatno nikada neće prestati biti kontroverzna tema, čini se kako se dobna granica za njihov početak pomiče i to do zabrinjavajuće dobi.

Treba li jednoj 20-godišnjakinji operacija nosa i podizanje kapaka? Kakve bore pokrivaju s redovnim hijaluronskim tretmanima? Imaju li za sve ovo doista opravdan razlog ili razlog leži u nečem vrlo razočaravajućem?

Znamo 5 najčešćih razloga:

1. Nesigurnost

Nitko nije rođen savršen i ponekad je za naše sitne nesigurnosti kriva genetika, ali čini se kako posljednjih nekoliko godina za tu istu nesigurnost u puno većoj mjeri možemo kriviti društvene mreže. Naime, čini se kako je internet s vremenom odredio nekakav kalup po kojemu bi se sve djevojke trebale mjeriti. I dok u potpunosti da je nekim ljudima korekcija nosa (ili nekog drugog problematičnog dijela tijela) ponekad doista ono što će im samopouzdanje podići u nebesa, većinu tih plastičnih operacija radije bi izbjegli.

2. Ožiljci

Nažalost, akne se kod mnogih pojavljuju vrlo rano, a često za sobom ostavljaju katastrofalne posljedice. I dok mnoge žene svoje ožiljke ponosno prihvaćaju kao nešto što ih čini posebnima (Rocio Cervantes na tome je izgradila cijelu karijeru), razumljivo je kako bi veći dio njih ipak radije prihvatio scenarij u kojemu tih istih ožiljaka nema. Rješenje? Plastična operacija.

3. Zdravstveni problemi

Možda je riječ o ozljedi ili nekakvoj tjelesnoj anomaliji. Drugim riječima, nekim je ljudima doista potrebna ta operacija podizanja kapaka kako bi bolje vidjeli odnosno operacija nosa kako bi im pomogli da konačno prespavaju noć bez uznemiravanja cijelog susjedstva. Drugim riječima, plastična operacija nužno ne znači nešto što popravlja samo ono što vidimo izvana.

4. Abnormalnost prouzrokovana genetikom

Riječ je o polju koje je pomalo nezahvalno budući da je svatko doista prekrasan na svoj način i samim time ne možemo sa sigurnošću specificirati što bi ušlo u ovu kategoriju. Međutim, ona se odnosi na sve one stvari koje svakodnevno negativno utječu na život pojedinca. Posebnost kod ovakvih operacija je ta što o njoj ne odlučuju roditelji niti itko drugi osim te osobe same i upravo se zato najčešće događaju kad osoba uđe u 20. godine i dovoljno je zrela da sama donese odluku o tome želi li nešto promijeniti na sebi ili ne. Srećom, ovdje se najčešće radi o manjim zahvatima kao što su uklanjanje madeža.

5. Gubitak na težini

Osobe koje u jednom trenutku odluče preokrenuti svoj život i postići željenu težinu nerijetko se susreću s problemom viseće kože. Iz tog razloga, znatan gubitak na težini vrlo često zahtjeva estetsku operaciju kako bi ti isti rezultati doista došli do izražaja.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj