Od glave do pete: 6 razloga zašto bi kokosovo ulje trebalo postati djelom vaše beauty rutine

26/02/2021

Sve smo bliže uvjerenju kako je, kada je u pitanju ljepota, kokosovo ulje odgovor na apsolutno sve.

Želite skinuti ekstenzije trepavica? Kokosovo ulje. Vodootporna šminka? Kokosovo ulje. Suha koža? Kokosovo ulje. Osim što ga obožavamo u kavi, ručku i jutarnjem smoothieju, čini se kako je riječ o proizvodu čija ulja i vitamini uspješno zamjenjuju i najskuplje alternative na drogerijskim policama.

Pa, iako se mnogi još uvijek pribojavaju masne kose ili kože, gotovo sa sigurnošću možemo reći kako je riječ o najboljoj prirodnoj alternativi koja će bez imalo sumnje riješiti niz problema na koži, kosi pa čak i vašim zubima.

U to ime, pripremili smo 6 načina na koje kokosovo ulje možete, osim u smoothie, uvrstiti i u svoju beauty rutinu.

Lice

Uljni su proizvodi već neko vrijeme top izbor za prvi korak u čišćenju lica baš zbog toga što su nevjerojatno učinkoviti u topljenju i razgradnji make upa. Budući da je sigurno za vaše oči i ništa vam se neće dogoditi uđe li vam i u usta, kokosovo ulje može poslužiti kao prirodan i temeljit tretman za pročišćavanje pora koji će vašu kožu ostaviti mekom i nježnom.

Zubi

Riječ je o tehnici staroj čak nekoliko tisuća godina, a radi se o temeljitom čišćenju zubiju pomoću kokosovog ulja. Sve što trebate jest zagrabiti žličicu kokosovog ulja, a onda sadržaj zadržati u ustima 20-ak minuta prije nego što ga ispljunete. Naime, kokosovo ulje pomaže u uklanjanju mikroorganizama i bakterija koji mogu uzrokovati gingivitis, zubni plak, ali i neugodan zadah. Naravno, ovo nije tehnika koja će zamijeniti i redovito pranje zubiju, ali svakako nešto što možete uvesti u rutinu bar jednom tjedno.

kokos

Tijelo

Poput mnogih njegujućih ulja, kokosovo čini čuda na suhoj i ispijenoj koži pa ga slobodno možete namazati na vlažno tijelo, tik nakon tuširanja. Umasirajte ulje u tijelo, pričekajte nekoliko minuta da ga koža lagano upije, a zatim se normalno osušite ručnikom.

Kosa

Postoje dva načina na koje kokosovo ulje možete koristiti u njezi kose. Prva je tehnika masaža tjemena kokosovim uljem tik nakon pranja kose i ispiranja regeneratora. Nakon masaže ponovno isperite kosu i osušite.

Druga je tehnika za nešto sušu kosu, a radi se o prirodnoj maski za kosu koju na kosu nanosite prije spavanja. Nanesite kokosovo ulje na kosu od korijena do vrhova, a zatim je vežite u opušteno punđu i pokrijte kapom za tuširanje ne biste li izbjegli masne fleke na jastuku. Dobro isperite ujutro. Kosa će vam nakon tretmana biti mekana i sjajna, a redovito korištenje maske pomoći će vam riješiti problem peruti i ispucalih vrhova.

ulje

Ruke i nokti

Ako patite od ekstremno suhih ruku, a posebno tijekom hladnih, zimskih mjeseci, kokosovo ulje možete koristiti i kao svakodnevni tretman u svrhu prevencije pucanja kože, a slobodno ga koristite i kao ulje za područje oko noktiju kako bi vam koža bila njegovana, zanoktice nepostojeće, a nokti čvrsti.

Make up

Osim što ga možete koristiti za uklanjanje istog, kokosovo ulje odlično je i za čišćenje vaših make up kistova. Umasirajte manju količinu ulja u dlačice kista, a zatim ga isperite kao što biste to inače napravili. Tako ćete produžiti vijek dlačica na svojim kistovima, a iste oprati dovoljno temeljito da ih bezbrižno možete nastaviti koristiti jednom kad se osuše.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj