Nova make-up revolucija: nevidljivo!

28/03/2019

Posljednjih se godina u dekorativnoj kozmetici događa prava revolucija. Nova generacija, uvijek spremna za selfie, donose nova pravila šminkanja. Za početak, make up ne smije biti očit!

PUDERI KOJI DJELUJU POPUT PRIRODNOG TENA Dok je prije bio u modi klasičan ten, danas je naglasak na izražavanju vlastitih stavova i osobnosti korištenjem niza proizvoda za dobivanje savršene podloge kako bi se kreirao upečatljiv i odvažan izgled, nova generacija sada zahtijeva gotovo pa nemoguće: savršenu kožu, ali da "izgleda kao da ne nosim make up". Među inovacijama je i Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude, tekući puder kojem je cilj postići nemoguće - dugotrajnost uz nevidljivi efekt na koži. Osmišljen je upravo za one koji žele efekt "nemam šminku".

3614272449725_Teint_Idole_Ultra_Wear_NUDE_01_Beige_Albetre copy


PRIRODNO (ne)RUMENA Baš kao što puder Giorgio Armani Face Fabric licu stoji "poput savršenog para traperica", kod rumenila je ključan odabir nijanse. Trik je u tome da odaberete istu nijansu kakvo je i vaše prirodno rumenilo (primjerice kada se zajapurite). Tako će svijetloj koži najbolja nijansa biti ona između ružičaste i boje marelice, srednjem tonu kože klasična ružičasta, dok će tamnijoj koži odgovarati nešto više magente. Naravno, tekstura je vrlo važna: za suhu kožu idealni su kremasti puderi, dok su za masniju kožu najbolji oni u prahu.

NO MAKE-UP 1

GA_MakeUp_2019_Power_Fabric_5.25_LA430100_3614272498327_RVB_3000


"MOŽDA JE ROĐENA S TIM" Baš kao što kaže stari slogan Maybellinea: "Možda je rođena s tim...", točno to je i cilj make upa za usne koji želi djelovati kao da ga nema. U centru pažnje su tzv. balzami glow reviver koji nemaju pigmente već potiču razvijanje prirodnih pigmenata iz kože. Riječ je o tehnologiji koja se kod Diora zove Color Reviver, formula koja iz kože "izvlači" boju. Zvuči poput čarolije, ali zapravo je riječ o pigmentu poznatom kao "Red 27 T" koji se aktivira u kontaktu s pH-om kože, te svakoj koži daje onu boju koja odgovara njegovu tonu.

LIP GLOW

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj