Nokti kod doktora

18/04/2017

Nokti nam, kao i naše tijelo, uvijek govori ako nešto nije u redu. Na svoj osobit način, koji treba znati dekodirati. Donosimo vam listu simptoma s objašnjenjima

MRLJE

Pigment koji ostaje nakon laka (posebno onih tamnih!) može ostaviti žute mrlje na noktima. Koristite bazu za lak koja će istodobno neutralizirati mrlje i zaštititi nokat od stvaranja novih (probajte Artdeco Nail Bleaching Star s ekstraktima koji prirodno posvjetljuju nokat i uklanjaju mrlje, 68 kn).

NOKTI NAILS

ISPUPĆENJA

Ne paničarite – ona su normalna i obično su rezultat nekog udarca. Probajte Essie Care Fill the Gaps lak (79 kn) koji izglađuje nokat i prikriva nesavršenosti. Tamne vertikalne linije Najčešće je riječ o pigmentaciji, no u rijetkim slučajevima to može biti rak. “Melanom u ranoj fazi je teško uočiti”, kaže dr. Stern koji tada predlaže hitan posjet dermatologu.

ESSIE

UDUBLJENJA

Nokat počinje nalikovati na spužvu? Možda vam nedostaje željeza pa pojačajte unos namirnica koje su njime bogate, primjerice špinat, biftek itd.

SPINACH

ODVAJANJE NOKTA

Ovaj problem, kao i zadebljanja na noktima u obliku raznih ispupčenja, može biti rezultat psorijaze. Naš savjet? Hitno posjetite liječnika.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj