Njega lica: Kozmetičari insistiraju na ovim savjetima

06/10/2015

Predstavljamo vam najbolje savjete kozmetičara koji će vam pomoći da izgledate savršeno.

Osnova lijepe kože je njega. Ako budete vodile računa o vašoj koži budite sigurne da će vam ona to zapamtiti. Svakodnevno čišćenje lica, hranjiva krema i skidanje šminke su nešto što sigurno već znate. Ipak, ako želite uvijek izgledati svježe, postoje mali trikovi koji će vam pomoći u tome.


1. Hidratiziranost

Da bi naša koža izgledala svježe obavezno umivajte lice dva puta dnevno (ujutro i navečer). Obavezno koristite masku za lice!


2. Bijeli zubi

Vremenom, zubi mogu požutjeti od kave ili čaja. Ali za to postoji rješenje! Zube možete izbijeliti mnogobrojnim popularnim metodama. Ako vam je budžet ograničen, možete koristiti paste za poliranje ili ih probajte izbijeliti prirodnim putem.


3. Osmijeh

Budite sigurne da osmijeh najljepše izgleda na vašem licu, pa ga nikad ne skidajte! Smijanje i vedar duh čine da se osjećamo mlado i lijepo.


4. San

Nedostatak sna je glavni krivac za pojavu podočnjaka i blijedog, umornog lica. Pobrinite se da odspavate 7 do 8 sati.


5. Uvijene trepavice

Savršeno uvijene trepavice će staviti naglasak na vaše oči! Ako koristite uvijač za trepavice, uvijek ih uvijajte prije stavljanja maskare.


6. Usne

Koristite kremaste ruževe! Izbjegavajte mat ruževe jer su suhi pa se mogu urezati u vaše usne. Boja ruža koja je nekoliko nijansi tamnija od vaše prirodne boje usana će uljepšati vaš ten.


7. Pijte puno vode

Voda je vrlo važna za cijeli organizam, a posebno za kožu. Preporučena dnevna doza je od 6 do 8 čaša vode, koje će pomoći da koža ostane hidratizirana tijekom cijelog dana.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj