NIVEA Sun

10/09/2017

Idealna kombinacija zaštite kože i odjeće!

NIVEA SUN nam predstavlja inovaciju koja istovremeno koži pruža zaštitu od sunca i štiti odjeću od mrlja - za bezbrižno ljeto i omiljene modne kombinacije!

 

Nova formula pouzdanih NIVEA SUN proizvoda učinkovito štiti kožu od sunčeva zračenja i pomaže u lakšem uklanjanju mrlja na odjeći uzrokovanih UV filterima. Zaštitu koži pružaju uravnoteženi sustav UVA i UVB filtera te zaštitni faktor, a za zaštitu odjeće zadužen je patentirani kompleks koji sadrži dva agensa s različitim funkcijama. Kompleksirajući agens privlači i na sebe veže ione metala iz vode u kojoj se pere odjeća, a drugi agens veže na sebe UV filtre te tako onemogućava njihovo taloženje na odjeći i pomaže u njihovom ispiranju. Ovaj kompleks aktivira se prilikom pranja i djeluje isključivo na odjeću. 

NIVEA Sun 4

"NIVEA SUN je već godinama svjetski broj 1 u zaštiti od sunca* zahvaljujući inovacijama i brizi za potrošače. Prvi smo na tržište lansirali losion za sunčanje sa zaštitnim faktorom, imali smo prvi sprej za sunčanje s pumpicom, a pravi hit bio je sprej u boji za djecu. Korak dalje napravili smo s prvim losionom za sunčanje s trenutačnom zaštitom, a posljednja inovacija koja omogućava lakše uklanjanje mrlja na odjeći uzrokovanih UV filterima razvijena je u suradnji s Institutom Hohenstein, akreditiranim laboratorijem za testiranje i certificiranje tekstila. U njihovom laboratoriju simulirali smo različite uvjete iz stvarnog života prilikom korištenja proizvoda za sunčanje. To nam je omogućilo da testiramo formulu, usporedimo rezultate i optimiziramo kompleks koji se odnosi na uklanjanje mrlja. Rezultati testiranja pokazali su da je formula koju smo razvili odgovarajuća za rješavanje ovog problema. Stoga smo ponosni na novi patent, za kojeg pouzdano možemo reći da štiti odjeću od mrlja te ne utječe na zaštitu kože od sunca.", rekla je dr. Lara Terstegen iz Odjela za istraživanje i razvoj tvrtke Beiersdorf.

85402_NSUN_ProtectMoist_Spray_SPF30_200ml_layer_Print (300 dpi)

*Izvor: Euromonitor International Limited; NIVEA u kategoriji proizvoda za sunčanje, uključujući zaštitu od sunca, njegu nakon sunčanja i samotamnjenje; maloprodajna vrijednost, 2016.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj