'Posuđeni' savjeti za novu sezonu vjenčanja! Znamo 5 beauty tajni do savršenog izgleda u vjenčanici

14/05/2021

Na vaš veliki dan, posljednja stvar koju želite su nadutost i vrećice ispod očiju. Zato smo vam pripremili nekoliko korisnih savjeta koji će spriječiti to i mnogo više. Smatrajte naše savjete kao „nešto posuđeno“.

Smanjite unos soli. Dodajte ga u svoju kupku, iskoristite kako biste se riješile mrtvih stanica kože, prebacite ga preko ramena za sreću – samo ga nemojte konzumirati tjedan dana prije vjenčanja. Natrij tjera stanice da zadržavaju vodu što uzrokuje napuhanost. Kako bi sve bilo gore, napuhanost utječe na cijelo tijelo, a ponajviše na područje ispod očiju jer je koža tamo najtanja.

Pijte puno vode. Puno. Najmanje dvije litre dnevno. Možda se čini čudno da vam savjetujemo da vodu koja se zadržava „isperete“ s još vode, ali dodatni H2O vašem mozgu daje informaciju da je tijelo hidratizirano – drugim riječima, govori mu: „Prestani zadržavati vodu, imaš je dovoljno!“. Osim toga, voda ispire vaš cjelokupni sustav, te se rješava tamnih krugova pod očima kao i nadutosti.

Preskočite lažnu preplanulost i sprejeve u boji. Osim što su jako skupi i ideja o tome da ispirete nekoliko stotina kuna baš i nije najprivlačnija, preskočite lažnu boju uopće. Umjesto toga, odaberite kvalitetan losion za samotamnjenje i nanesite ga jednom dnevno tjedan prije velikog dana. Rezultat će biti jednak kao i nakon jednog tretmana sprejevima u boji – i to bez narančaste nijanse.

Nanesite masku za oči. Umjesto uobičajenu količinu zrna graška, nanesite nešto više kreme za oči – dovoljno da je krema vidljiva nakon što je nanesete. Radite to svaki dan tjedan prije vjenčanja i tako ublažite vidljivost vaših bora smijalica na fotkama.

Ponesite putni regenerator za noć vjenčanja. Baš poput samog vjenčanja, prva bračna noć je od velike važnosti. Ako vaša frizura zahtjeva veliku količinu proizvoda za kosu, poput laka koji ju čini ljepljivom, nanesite regenerator na pramenove dok se tuširate. Jedino ćete tako raspetljati slijepljene pramenove i partneru olakšati prolazak kroz vašu meku kosu bez petljanja i čupanja koje bi, budimo realni, moglo pokvariti ugođaj.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj