Najstrože čuvane tajne o ružu za usne - otkrivene!

25/01/2021

Postoje znanstvena istraživanja koja dokazuju kako nas crveni ruž mijenja dajući nam više samopouzdanja. S druge strane, postoje istraživanja koja dokazuju njegove potencijalne opasnosti. Zato, prije nego posegnete za toaletnom torbicom, saznajte istinu o svom ružu...

Svaki outfit ili frizura nosi neku svoju posebnost, no jednom kad usne ukrasite jakim crvenim ružem, sve pada u drugi plan. Naime, nešto nas kod njega mijenja, daje nam dodatnu hrabrost, samopouzdanje i neviđenu ljepotu. Jedno je sigurno - jednom kad nanesemo ruž, za to imamo jako dobar razlog.

Isušuje usne. Ako već imate suhu kožu, posebice zimi, ruž možda i nije vaš najbolji prijatelj. Naime, kemikalije koje sadrži mogu izvući i ono malo vlage u vašim osjetljivim usnama ostavljajući ih suhima i ispucanima. Ako patite od takvih problema, vrijeme je za pronalazak ruža koji nije samo lijep već i njegujuć.

Sadrži niz kemikalija. Ne možemo govoriti o svakome, ali količina kemikalija u nekim je ruževima za usne poprilično zabrinjavajuća. Kemikalije prisutne u velikom broju ruževa su otrovne te mogu potencijalno prouzrokovati probleme s rastom, reprodukcijom, razvojem i inteligencijom. Druge kemikalije prijete opasnostima poput trovanja, kašljanja, iritacije, a neke su od njih i kancerogene. Obratite pažnju na sastav ruževa koje nosite te se pobrinite da uvijek, ali UVIJEK, temeljito skinete svoju šminku.

ruž

Može sadržavati olovo. Osim kemikalija, zabrinjavajući sastojak mnogih ruževa je i olovo. Olovo je neurotoksin koji nerijetko povezujemo s problemima živčanog sustava. Kako bi se pobrinuli da usne i kožu ne izlažete otrovnim metalima, potražite ruževe na prirodnoj bazi. Ljepota možda ponekad boli, ali njome svakako ne želimo ugroziti vlastito zdravlje.

Prvi ruževi rađeni su od samljevenih dragulja. Ruževi za usne postoje stoljećima, a prvi su rađeni od dragulja i to 5000 godina prije Krista. Možete li zamisliti kakav bi to #instatrend bio danas? S druge strane, neke su se boje postizale i mrvljenjem insekata, morske trave i ljuski ribe. OK, neki bi od ovih trendova ipak trebali ostati u prošlosti.

U trendu su ruževi s dva tona. Ako su dragulji najbolje iz prošlosti, stručnjaci kao najtrendi za budućnost predviđaju ruževe u dva različita tona odjednom. Pa, ako ste uvijek sanjali o tome da postanete prava trendseterica, sada je prilika!

ruževi

Postoje određeni koje bi trebali izbjegavati. Iako je samo saznanje da postoji niz ruževa punih kemikalija dovoljno grozno, sada postoje i istraživanja koja navode koji bi se točno ruževi trebali izbjegavati. Kad je riječ o olovu, FDA je objavio rezultate istraživanja koji navode koji ruževi u sebi sadrže najveću količinu olova. Ruževi s najmanjom razinom olova su Wet'N'Wild, Clinique te M.A.C.

Zbog njega niste privlačniji. Ako ste do sada nanosili ruž kako bi drugima bila privlačniji, vrijeme je da prestanete trošiti vrijeme i novac. Naime, čini se da ruž uopće ne utječe na to kako nas drugi vide, bar kad je u pitanju vanjski izgled - potvrdilo je jedno istraživanje. Zato, sljedeći put kad u grad odlučite izvesti neku novu nijansu, učinite to zbog sebe.

Može vam pomoći kod napojnica. S DRUGE STRANE, nošenje ruža, posebice crvenog, moglo bi utjecati na vašu zaradu. Iako ne utječe na to koliko smo nekome privlačni, jedno je istraživanje potvrdilo kako su muškarci ženama s ruževima davali puno više napojnica od onih koje ga nisu imale.

Zbog njega izgledate uspješnije. Osim što će vam donijeti više napojnica, ruž odaje dojam da ste uspješnije. Jedna je studija potvrdila kako o ženama pretpostavljamo mnogo samo na temelju njihove šminke. Ispitanici su žene s jakim ruževima i make upom ocijenili kao uspješne i s višim potencijalom za uspjeh od onih koje na fotografijama nisu nosile šminku. Da bi stvar bila još bolja, obje su fotografije prikazivale istu osobu.

Pomaže na ispitima. Budimo iskrene - pravi ruž može i od najgoreg dana napraviti najbolji. Vjerovali ili ne, jedno je istraživanje pratilo djevojke s ruževima i bez njih na ispitima, te se ustanovilo kako djevojke s ruževima dobivaju bolje ocjene od onih bez. Znamo na što mislite, ali riječ je o pismenim ispitima te se vjeruje kako je tajna u samopouzdanju koje ovaj must-have modni dodatak definitivno uvijek podaruje.

 

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj