Najčešće pogreške u njezi lica

23/02/2018

Koliko ih vi svakodnevno činite?

Imate masnu kožu pa smarate kako vam nije potrebna hidratantna njega. Koristite li proizvode za uklanjanje make-upa, njima uklanjate i prirodnu masnoću kože zbog čega se koža samo dodatno masti. Koristite proizvode za njegu na bazi gela koji će vašoj koži najbolje odgovarati.

Koristite pogrešnu njegu. Ovo je definitivno najčešća beauty pogreška. Imate li masnu kožu, bogate hidratantne kreme samo će pogoršati situaciju. Pronađite formulu koja vam najbolje odgovara, a ako samo niste sigurni kakav tip kože imate i kakve proizvode odabrati, savjetujte se s dermatologom.

Nanosite previše proizvoda. Bez obzira na to koji je vaš tip kože, nema potrebe da nanosite kremu u preobilnim količinama. Pridržavajte se uputa na proizvodu, a ako ih nema, vodite se starim pravilom da je količina kreme malo više od zrna graška dovoljna za cijelo lice.

Ne nanosite njegu na područje vrata i dekoltea. Koža na području vrata i prsa također stari, zbog čega je i njoj potrebna redovita njega. Nježno umasiravajte hidratantnu njegu i na ovim područjima kako biste spriječili prijevremene bore.

Proizvod nanosite na suhu kožu. Ako primijećujete da je vašoj hidratantnoj kremi potrebno neko vrijeme da ju koža upije, probajte ju nanositi na lagano vlažno lice, ili prije nanošenja kreme lice osvježite tonikom. Blaga vlažnost pomoći će da se proizvod bolje upije.

Prije nanošenja kreme ne perete ruke. Potpuno je nepotrebno napominjati koliko je na našim rukama raznih bakterija. Želite li maksimalno smanjiti mogućnost bilo kakvih problema s tenom, obavezno prije nanošenja bilo kakvog proizvoda temeljito operite ruke.

Nanosite make-up prije nego se krema potpuno upila. Koju god podlogu da koristite, izgledat će masno ukoliko se hidratantna njega ne upije u potpunosti. Pričekajte nekoliko minuta prije nego što se bacite na nanošenje podloge, pudera i rumenila.

 

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj