Mimi Choi: viralni fenomen od umjetnice koju ćete teško pogledati u oči

24/01/2021

Prelazeći tisućama objavljenih fotografija, ne prestajemo se pitati: “KAKO?!”

Mimi Choi, poznatija pod imenom Mimles, dolazi iz Vancouvera i ima 35 godina. I, iako je jednom davno odrastala u uvjerenju kako će zauvijek raditi kao teta u vrtiću, nikada nije mislila da će se njezin hobi za rješavanje stresa pretvoriti u karijeru koja će je odvesti na crveni tepih.

No, Mimles nije obična vizažistica. Štoviše, samo jedan pogled na njezin Instagram profil vrlo će vam brzo razjasniti zašto je i zavidnih milijun i pol pratitelja i dalje premalo. Naime, Mimles je svoju karijeru odlučila posvetiti izrađivanjem šokantnih optičkih iluzija i to isključivo pomoću make upa i, iako definitivno nije jedina u svojoj branši, usudit ćemo se reći kako joj ostali nisu ni do koljena.

S time se slažu i brojni celebrityji koji svoja lica rado prepuštaju njezinim vještim rukama kako za Noć vještica, tako i za svjetski poznata događanja rezervirana za najbolje od najboljih.


Mimles je tako 2019. godine stajala iza fantastičnog looka Ezre Millera na Met Gali, a nedavno se družila i sa Shay Mitchell ne bi li nam pokazala kako uspješno spavati na Zoom sastancima.

View this post on Instagram

A post shared by MIMI CHOI (@mimles)Iako priznaje kako ovo nije nešto čime se bavi više od tek nekoliko godina, nije neupitno kako je Choi prirodno nadarena, a svoju inspiraciju, kaže, traži u stvarima oko sebe.

Nadalje, Choi rijetko prati radove drugih make up umjetnika u želji da stvara nešto što je originalno i samo njezino pa umjesto toga inspiraciju traži u fotografijama, skulpturama, glazbi i ostalim oblicima umjetnosti.


Također, Mimles pati od paralize sna i noćnih mora koje su njezina svakodnevica, a, umjesto da se protiv istih bori ili liječi, Choi ih oslikava na sebi i drugima.


U intervjuu za Fashionistu, Choi je priznala:

“Moji su strahovi moja inspiracija. Mnogi su lookovi inspirirani mojim emocijama i halucinacijama i razumijem da su neki od njih za mnoge zastrašujući i to me nimalo ne vrijeđa. Svatko je slobodan osjećati što god žele sve dok moj rad mene veseli i nikoga ne ozljeđuje. Štoviše, svi bi trebali razmišljati na taj način. Naposlijetku, svi mi živimo samo jedan život, zar ne?”

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj