Micelarna voda 101: Zašto je postala toliko popularna i zašto ju ne smijete zamijeniti s tonerom

20/04/2021

Postoji već godinama, no znamo li uopće što micelarnu vodu čini jednim od najboljih čistača lica na svijetu?

Micelarna voda je svestrana i nježna. Čisti, uklanja šminku i vlaži. To čini uz pomoć micela, sićušnih kapljica ulja suspendiranih u mekoj vodi. Micelarna je voda zapravo voda za čišćenje koja se ne ispire, bez sapuna i koja izvlači prljavštinu i ulje, a kožu održava hidratiziranom. Izvrsna je za suhu, osjetljivu kožu, a idealna je i za uklanjanje šminke i to na svim tipovima kože, uključujući kožu sklonu aknama.

Postoje 3 načina na koje ju možete koristiti:

1. Za brzu kvalitetnu hidrataciju kada nemate vremena za duge tretmane
2. Kao hidratizirajući toner za osjetljivu kožu sklonu aknama
3. Kao bezmasni i nježni proizvod za uklanjanje šminke

Kada je koristiti?

Ako ste poput većine, onda vjerojatno niste niti previše upoznati s pravom definicijom micelarne vode. Štoviše, vjerojatno ste ju s vremenom počeli koristiti kao zamjenu za uobičajeni toner ili njome već neko vrijeme uklanjate šminku.

Kako god bilo, micelarna je voda savršeni prvi korak u bilo kojoj rutini za njegu kože, a služi i kao savršeni prvi korak u pripremi kože za teže proizvode.


Micelarna voda vs. toner

Baš kao micelarna voda, toner nikada neće biti nužni korak u čišćenju lica, ali je bitno poznavati razliku. Naime, iako hidratantni toneri u pravilu imaju jednaki učinak kao i micelarna voda, toneri ne dolaze s jednom definiranom uputom o tome što rade. Drugim riječima, postoji puno različitih vrsta tonera, a za razliku od micelarne vode, svaki toner neće nužno odgovarati svakom tipu kože.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj