Melem je Melem. Sve ostalo su samo kreme!

09/09/2015

Melem je prirodna zaštitna krema za osjetljivu kožu. Djeluje preventivno, a pomaže i kod kožnih tegoba. Melem je dermatološki testiran, ne sadrži konzervanse, silikone, antibiotike i kortikosteroide, te je pogodan za odrasle, djecu i dojenčad. Proizvodi su raspoloživi i u ljekarnama i u trgovinama.

Melem je originalna krema koja voli zdravu kožu i svakodnevnom upotrebom omogućava da koža bude hidratizirana, nahranjena i otporna na vanjske utjecaje. Melem preventivno intenzivno njeguje i poboljšava opće stanje kože, vraća joj mekoću i elastičnost. Aktivno zadržava vlagu, hidratizira i omekšava suhu kožu cijelog tijela te stvara zaštitni sloj koji štiti kožu od pucanja. Melem obnavlja kožu i smanjuje tegobe koje imaju osobe s kožnim problemima, vraća koži mekoću i elastičnost uz pouzdano revitalizirajuće djelovanje, stoga ga je posebno učinkovito koristiti kada želite umiriti osjetljivu i nadraženu kožu.

Područje primjene Melema je jako široko. Melem štiti od vjetra, hladnoće, sunca, suhog zraka, kod boravka u prirodi i sportskih aktivnosti. Pomaže kod nadražaja kože, crvenila i iritacije nakon brijanja i depilacije. Smanjuje hrapavost kod svih oblika suhe, tvrde i zadebljale kože – npr. na petama i laktovima. Ublažava crvenilo od uboda kukaca i olakšava brže zarastanje rane. Melem umiruje crvenilo kod raznih vrsta opeklina i iritacija npr. od sunca te smanjuje napetost kože. Stvara zaštitni sloj na koži i umanjuje mogućnost pojave sunčanih alergija.
Melem je posebno pogodan za upotrebu u trudnoći te kod dojilja.

Redovita uporaba Melema sprječava pojavu strija na trbuhu i bedrima do koje dolazi zbog naglog širenja kože u trudnoći. Također, pouzdano se sprječava pucanje bradavica kao i strije na dojkama. Aktivno djelovanje Melema posebno je dobro za njegu dojki za vrijeme dojenja. Svojom razmazivošću Melem olakšava neprekidno izdajanje i masiranje dojki te čini kožu mekom i elastičnom. Melem se maže više puta dnevno na bradavice prilikom dojenja, čini kožu bradavica elastičnom i nije ga potrebno ispirati jer je potpuno neškodljiv za novorođeno dijete.

y

Melem je idealna krema za njegu dječje kože, jer štiti od djelovanja vlage i sprječava dodir kože sa štetnim tvarima. Melem djeluje blagotvorno, umiruje nadraženu kožu, a istovremeno intenzivno regenerira i hrani nježnu bebinu kožu. Pomaže i kod sprječavanja manjeg pelenskog osipa i crvenila stražnjice. Također, suhi zrak u stanovima zbog grijanja u zimskim mjesecima isušuje i osjetljivu dječju kožu dok ju Melem štiti i sprječava daljnje prekomjerno isušivanje.

Melem je dermatološki testiran i može se koristiti na koži i sluznici, bez dobnog ograničenja jer ne sadrži konzervanse, silikone, antibiotike i kortikosteroide. Glavni aktivni sastojci u Melemu imaju dugu tradiciju uporabe u terapeutske svrhe, npr. poznato je da se pčelinji vosak koristio u medicini prije više od 2000 godina. Ljekovita svojstva ricinusovog ulja bila su poznata još starim Egipćanima, a lanolin je još u prethistoriji štitio od hladnoće.

Ne zaboravite, Melem je melem, sve ostalo su samo kreme!

Melem proizvodi dostupni su u ljekarnama i većim trgovinama. Neobvezujuća preporučena maloprodajna cijena kreme od 10ml i sticka za usne je 19,90kn a kreme od 35ml, 39,90kn.

O Melemu

Melem je originalna hrvatska krema koja već više od 35 godina omogućava koži bude hidratizirana, nahranjena i otporna na vanjske utjecaje.

Melem se nanosi u vrlo malim količinama i u vrlo tankom sloju. Primjerice, kako biste zaštitili obje ruke, dovoljno je uzeti količinu proizvoda veličine zrna riže

1 gramom Melema može se 5 puta namazati površina kože veličine dlana

Potrebnu količinu proizvoda zagrijte između dlanova jer se Melem najbolje razmazuje na temperaturi tijela.

Ukoliko dvije do tri minute nakon mazanja imate osjećaj masnih ruku –znači da ste upotrijebili previše Melema.

Za optimalne rezultate nanijeti Melem 2-3 puta dnevno, a po potrebi i češće.

Nema kontraindikacija.

Melem se čuva na sobnoj temperaturi i ima rok trajanja 3 godine.

Melem je melem, sve ostalo su samo kreme!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj