Maramice za uklanjanje šminke možda su ok kada stvarno nemate drugog izbora, ali nikako kao svakodnevna metoda!

24/06/2019

Detaljno čišćenje lica bi se trebalo nalaziti na MUST DO listi svakoga dana, bez iznimke...

Maramice za uklanjanje makeupa obožavane su od strane milijuna žena diljem svijeta. Iako sam opis proizvoda implicira na potrebu za svakodnevnim zahvalama onome tko ih se sjetio, stručnjaci upozoravaju kako maramice za uklanjanje šminke nipošto ne bi trebale biti dio vaše svakodnevice. Odnosno, one mogu poslužiti isključivo kao uvod u temeljitije čišćenje lica, kakvo naša koža i zaslužuje.

Ono što velika većina žena ne zna je da maramice imaju tendenciju razmazivanja čestica make-upa po licu i utrljavanja istih u vaše pore, zajedno s kemikalijama koje su vam 'očistile' lice. Osim toga, mnoge sadrže i alkohol pa mogu dodatno nadražiti i isušiti kožu lica.

Preporuka dermatologa je da maramice izbjegavate upravo zbog njihovog sastava, a ukoliko ih koristite, obavezno lice nakon upotrebe temeljito očistite nježnim prozvodom za čišćenje lica te ga obavezno umijte mlakom vodom, a potom nanesite kremu za hidrataciju. Možda će vam se takav ritual učiniti prezahtjevan u svim onim trenucima nakon divlje i neprospavane noći, nekoliko pića previše ili uslijed kroničnog umora, no jednog će vam dana vaša koža biti zahvalna.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj