Manikura vrijedna Instagrama. I to u vlastitoj radinosti!

26/07/2021

Nabavite press-on nokte i bacite se na posao...

Pronađite svoj broj

Ovdje ne govorimo o pandžama u stilu Cardi B. Ako imate sitnije nokte, za vas su press-on nokti s oznakom “short” ili “medium” ako imate veće. Što se tiče oblika, neka bude isti kao i posteljica nokta – ako je okrugla, onda okrugli, a ako je više kvadratna, onda kvadratni. Kužite?

Uštipnite prije korištenja

Pakiranja umjetnih press-on noktiju obično sadrže 30 komada. Kada govorimo o tome koji ide gdje, najbolje je kao prvi korak testirati koji će umjetni nokat ići na koji prst (bez lijepljenja), a tek ih potom zalijepiti. Kada definitivno odlučite koji nokat ide na koji prst, svaki kažiprstom i palcem prignječite kako bi dobio pregib. Tako će umjetni nokat izgledati realističnije, a ne kao komad plastike (što i jest).

Polirajte kao ludi

Znate kako vam manikirka polira nokte prije nego što nanosi lak? E, pa i vi morate učiniti isto. Prije nego što zalijepite press-on nokte, nježno ispolirajte svoje nokte, a zatim ih očistite vaticom i alkoholom. Tako ćete ukloniti sav višak masnoća i nečistoće pa će se umjetni nokat bolje zalijepiti.

Pripremite se na zalijepi i pritisni pothvat

Većina kompleta s umjetnim noktima dolazi s ljepilom, no ono je najčešće lošije kvalitete. Uložite u profi ljepilo (npr. Nailene Ultra Quick Nail Glue). Ako pak umjetni nokti već na sebi imaju sloj ljepila, možete ih slobodno “doraditi” onim kvalitetnijim. Tako će trajati dulje nego što bi inače. Jednu kap ljepila nanesite na prirodni nokat, a drugu na umjetni držeći ga uz korijen prirodnog nokta pod kutom od 45 stupnjeva. Potom umjetni pritisnite o nokat i držite tako 30 sekundi (ili u trajanju dva videa s TikToka).

Uredite i oblikujte

Zamislite četiri kreditne kartice naslagane jedna na drugu – e, toliko duži mogu biti umjetni od vaših prirodnih noktiju. Stoga, turpijicu u ruke i samo nježno. Pokretima u jednom smjeru (a ne naprijed-natrag) turpijajte dok ne dobijete željenu dužinu. Rezuckanje nije dobra ideja jer vam rubovi neće biti glatki.

Dodajte sjaj

Nakon što ste ih sredili, nanesite sloj prozirnog top-coat laka za nokte za dodatni sjaj i nemojte močiti ruke barem sat vremena kako bi dulje držali.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj