Make up iz hladnjaka

01/09/2014

Već vidimo kako ćete, nakon što ovo pročitate, krenuti stvarati mjesta u hladnjaku...

Jasno je kao dan da obožavamo lijepo i uredno našminkane oči, smokey eyes, ruž koji se ne razlijeva i parfem koji je dugotrajan. Kako bi vam make up trajao što dulje, obavezno ga držite u hladnjaku.

Ono za što biste svakako trebali pronaći mjesta u hladnjaku su razne makeup olovke, ruževi i parfemi. Olovke za oči i usne često omekšaju na sobnoj temperaturi zboč čega su neprecizne za nanošenje te lako lomljive. Niske temperature svakako će ih stvrdnuti, kao i ruževe za usne.

Što se parfema tiče, jako je dobro poznato što ubija njihovu kvalitetu odnosno dugotrajnost - vlaga, svjetlost i visoka temperatura. Parfeme biste trebali čuvati na suhim, mračnim i hladnim mjestima kako bi vam što dulje trajali. Znamo da hladnjaci i nisu najsuša mjesta, no pospremite li parfeme u hladnjak u hermetički zatvorenu posudu, nećete imati problema.

Dodatni razlog zbog čega je hladnjak pogodan za skladištenje makeupa su niske temperature koje nimalo ne pogoduju bakterijama koje se često zadržavaju upravo na našim makeup poslasticama. Zatvorite ih u hladnjak i recite im zbogom!Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj