Postani ultimativna blond djevojka!

04/03/2014

Pošalji nam selfie i osvoji dizajnersku odjeću, Ultîme blond makeover, uđi u backstage Schwarzkopf Cro A Portera i osvani u novom broju Cosma, no prije toga nauči koji ti make up najbolje kao plavuši pristaje...

Tajna plave kose nije samo u boji, ona je puno više od toga. Plava boja privlači pažnju, izgleda atraktivno i to je boja uz koju je vrlo lako pogriješiti. Kako ne biste pogriješili, donosimo vam make up savjete, koju god nijansu u rasponu od svijetle platinastoplave do tamnijih medenih i brončanoplavih tonova nosili.

Podloga

Crvenilo i nepravilnosti tena posebno su uočljivi na blijedoj koži plavuša. Upravo zbog toga, plavuše bi trebale koristiti podloge, odnosno tekuće pudere sa srednjim do visokim stupnjem pokrivnosti, osim u slučaju da vas je majka priroda obdarila savršenim, porculanskim tenom. Što se tiče odabira nijanse, držite se tonova koji naginju neutralnoj bež nijansi ili eventualno lagano žućkastoj. Svakako izbjegavajte tonove koji imaju roskaste nijanse.

y

Make up za oči

Kada je make up za oči u pitanju, za plavuše doista vrijedi manje je više. Ružičasti ili ljubičasti tonovi, kakve na kapcima nosi Barbie lutka, apsolutno su pretjerani za svaki dan (izuzetak su doista rijetke prilike) i pastelne, nježne, puderaste nijanse puno će ljepše istaknuti oči i pogled. Budući da plavuše djeluju dosta nježno, njihovu make upu nisu toliko potrebne svjetlucave čestice koje stvaraju sedefasti sjaj, kao što je to potrebno ženama druge boje kose. Plavušama odlično pristaju roskasta i lila mat sjenila za oči.

Pepeljaste plavuše trebale bi koristiti zlatnosmeđe nijanse sjenila kako bi cijelom dojmu dodale sjaja i živosti. U suprotnom bi mogle djelovati isprano i beživotno. Proizvodi u nijansi šampanjca idealni su za pepeljaste plavuše za koje je najbitnije da se klone srebrnih i sedefasto bijelih tonova. Žene zlatnoplave kose izgledat će izvrsno sa svjetloljubičastim i purpurnim nijansama, odnosno svim onim u rasponu oznaka tipa mauve, moccha ili magenta.

Plavuše ne bi trebale izbjegavati smokey eyes tijekom večernjih izlazaka, no preporučljivo je da crne tonove zamijene smeđim ili tamnosivim. Smokey eyes će izgledati atraktivno čak i na platinastim plavušama. Zapamtite samo da je smokey eyes rezerviran za večer!

y

Obrve

Žene koje imaju prirodno svjetloplavu kosu ne bi trebale naglašavati obrve znatno tamnijim olovkama za obrve. Idealne su olovke u svjetlosivkastim i smećkastim nijansama, a koje nisu mnogo tamnije od vaše prirodne boje. Mnoge kozmetičke kompanije imaju u ponudi olovke za obrve koje su namijenjene isključivo plavušama. I većina ih ima sivkasto-roskasti ton. Osim nijanse olovke, bitno je da preko obrva ne potežete debele, jake linije olovkom, nego da lagano olovkom tapkate po obrvama i crtate minijaturne crtice kojima ćete ih popuniti i istaknuti. Žene koje imaju iznimno izbijeljenu kosu trebale bi zamoliti frizerku da im za nekoliko nijansi posvijetli njihove prirodno tamne obrve kako bi izbijeljena kosa na vama djelovala što prirodnije.

Rumenilo

Roza je boja koja najbolje odgovara većini plavuša. Svjetloružičasti tonovi idealno pašu uz svjetloplave tonove kose, a roskasti tonovi koji naginju breskvi i sadrže malo zlatnog sjaja najbolje pristaju ženama zlatnoplave kose. Žene tamnije plave kose trebale bi birati roskasta rumenila koja lagano vuku na smećkasto. Plavuše bi trebale izbjegavati bakrene tonove i boju terakote jer zbog takvih tonova djeluju još bljeđe. Bronzere bi plavuše trebale koristiti jako pažljivo i oskudno!

u

Usne

Ono što smo napisali za rumenilo, vrijedi i za usnice. Plavušama će roza usnice idealno pristajati, koju god nijansu ružičaste odabrale. Nježno ružičasti tonovi s bež ili smećkastim podtonovima idealni su za žene sa svjetlozlatnom kosom. Platinastim plavušama odlično će pristajati žarko ružičaste nijanse koje idu sve do crvene. Važno je naglasiti da što je ruž tamniji i izražajnije boje, to zahtijeva savršeniji ten. Plavuše koje nose crvene ruževe trebale bi imati doista besprijekoran ten. Za savršen izgled usana svaka bi plavuša trebala koristiti olovku za usne u identičnoj boji ruža ili eventualno u nijansu svjetlijoj. Plavuše nikada ne bi smjele upotrijebiti olovku za usne koja je tamnija od boje ruža.

Vaše selfie fotke u drugom krugu kreativnog natječaja čekamo do 10. ožujka. Zatim slijede još dva kruga prijava, a dobitnicu ćemo objaviti 15. travnja.

 

Cosmopolitan.hr

Polja označena zvjezdicom * su obavezna.

Novo

Komentiraj