Zbog make upa izgledate još umornije nego bez njega? Prestanite raditi ove dvije pogreške

03/03/2021

Vrijeme je da vaš look počne govoriti ‘dobro jutro!’

Iako s naznakama da dolaze neka bolja vremena, 2021. samo je jedan jednako naporan produžetak šokantne 2020. i samo zato što nas je godina oslobodila odlazaka u ured, ali i napornih sastanaka, Zoom nas ipak nije oslobodio sređivanja i make upa.

S time na umu, svi mi zadnjih par mjeseci izgledamo malo ispijenije nego inače. Srećom, postoji niz trikova uz koje ćemo brzo i lako izgledati odmorno i svježe; čak i onda kad smo psihički daleko od toga, a budući da nemamo vremena (OK, ni volje) baviti se teškom šminkom, donosimo dvije najčešće pogreške čiji će vam ispravak bar vizualno nadoknaditi sve izgubljene sate sna.

Prvi problem leži u prekomjernom korištenju bronzera. Iako mnogi žive u uvjerenju kako će im upravo ovaj proizvod podariti malo ‘zdravlja’ na koži, pretjerana količina bronzera učinit će upravo suprotno.


Naime, nijanse puno tamnije od vašeg prirodnog tona kože dodatno će naglasiti sve nesavršenosti na vašem licu. Umjesto toga, sjaj nadoknadite prirodnijim iluminatorom ili prstima natapkajte manju količinu ružičastog rumenila u kremi na obraze za zdrav i prirodan izgled.

Pogreška broj dva leži u pogrešnom nanošenju sjenila na oči. Previše tamne nijanse naglasit će izgled umornih očiju. Umjesto toga, okrenite se svjetlijim sjenilima kako biste vizualno ‘podignuli’ cijeli pogled i stvorili efekt odmornog i naspavanog lica.

View this post on Instagram

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj