Make up koji odgovara vašoj frizuri

04/09/2017

Promijenili ste frizuru i shvatili da vaš uobičajeni make up look više nema isti učinak? Ovaj vodič vratit će vas na safe road kada je šminkanje u pitanju.

Guste šiške

Dijelovi koje treba naglasiti:
Oči, nos, brada

Ovo je "jaka" frizura koja zatvara lice pa ne budite stidljivi kad je make up u pitanju. Naglasite oči klasičnim mačkastim eyelinerom ili smoky eyes. Šiške mogu baciti akcent na nos i bradu. Ako se osjećate nesigurno zbog toga, poslužite se trikovima šminkera i uz pomoć bronzera ublažite konture-

Šiške u stranu

Dijelovi koje treba naglasiti:
Obrazi i vilična kost

Ovaj hair look zaklanja jednu stranu lica, dok je druga vrlo otvorena. To vam daje idealnu priliku da se poigrate obrazima. Na vrhove jagodica utapkajte highlighter ili tekući iluminator, a ispod jagodične kosti nanesite bronzer. Tako ćete naglasiti konture i "podići" jagodice.

Slojeviti bob

Dijelovi koje treba naglasiti:
Nos, brada i usne

Stil frizure poput ove stavlja vaše usne u fokus, upravo zbog pramenova koji se nalaze u razini brade i usana. Ona je u principu i najzahvalnija jer odgovara većini make up lookova. Odaberite jarku upečatljivu boju za usne poput koraljne. Hidrantne formule ruževa učinit će da vaše usne izgledaju punije i zaštiti ih od isušivanja.

Razdjeljak na sredini

Dijelovi koje treba naglasiti:
Čelo i nos

Ovaj stil 70-ih vaše čelo stavlja u prvi plan. Trudite se da vam je ten uvijek savršeno ujednačen, a za efekt osunčane kože dodajte malo bronzera uz samu liniju kose. Oči možete naglasiti eyelinerom ili umjetnim trepavicama kako biste sklonili pažnju s čela.

Duboki razdjeljak u stranu

Dijelovi koje treba naglasiti:
Obrazi i jagodice

Veliki razdjeljak bacit će naglasak na vaše obraze, naročito jagodice. Zato ih naglasite blagim ružičastim rumenilom, a oči osvježite svjetlucavim sjenilom u nekoj nježnoj boji, maskarom i blago naglašenim obrvama.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj