Ljetni parfemi koji njeguju tijelo & um

05/06/2019

Imamo 6 parfema od kojih ovog ljeta od svog parfema možete očekivati više: njegu kože, wellness, energiju i harmoniju.

"Nemojte misliti što vi možete napraviti za svoj parfem, mislite što vaš parfem može napraviti za vas!", kaže jedna beauty-maksima (koju smo upravo smislili).

Na isti način kao što od telefona očekujemo da bude pametan, od tehnologije da bude intuitivna, od brendova da postanu psihoterapeuti, od svega što kupujemo očekujemo više: rješenja za emocionalno zdravlje, mentalni wellness, energiju i harmoniju. Ni parfemi nisu iznimka. Osim što od njih očekujemo da sjajno mirišu (o ukusima se ne raspravlja), idealne parfeme zamišljamo kao proizvode koji osim što nude lijep miris, njeguju kožu, djeluju emocionalno i mentalno utješno, revitaliziraju nas i donose sklad. Pritom parfeme zamišljamo kao čarobne eliksire koji nam onog trena kada ih nasprejamo na sebe, donose sklad & harmoniju. Trenutačno i djelotvorno. Takvi čarobni eliksiri ne postoje. Barem ne univerzalni, ono što postoji jest "čarobni eliksir" koji djeluje za svakoga ponaosob. Svatko ima svoj parfem koji ga uveseljava, s kojim se osjeća ugodno i koji mu daje energiju. Ipak, univerzalni efekt ne postoji, no može se reći da postoje univerzalne mirisne note koje će prizvati sretne trenutke, poput kolačića madeleine u Proustovom "U potrazi za izgubljenim vremenom", koji autora podsjećaju na sretno djetinjstvo u Combrayu. S riječi na djela, ovog ljeta kozmetička industrija pokušava na svoj način kanalizirati romane Marcela Prousta mirisima koji univerzalno evociraju lijepa sjećanja. Pod pretpostavkom da su nam ljetovanja ostala u dobrom sjećanju (a na plaži smo koristili kreme za sunčanje), miris kreme Coppertone koja sadrži mirisne note kokosa i vanilije u nama će proizvesti sretne emocije. Zbog toga većina popularnih ljetnih parfema sadrži upravo iste mirisne note kao i Coppertone (ili Nivea Sun, ili Ambre Solaire).

MIRISI IZLAZEĆEG SUNCA

Nova toaletna vodica Rising Sun (koja se može koristiti i na suncu jer ne sadrži fototoksične sastojke), tvrde japanski stručnjaci iz Shiseida, daje energiju i podiže raspoloženje, što su i dokazali raznoraznim testiranjima i aromakološkim istraživanjima. Kako miriše? Na ružu, jasmin i ylang-ylang, koji oraspoložuju, te limun, kokos i šljivu mirabellu, koji daju osjećaj osvježenja i energije. Kolonjske vode 4711 Acqua Colonia koriste trik s citrusima s energizirajućim učinkom, dok Biothermove vodice za tijelo Eau Vitaminée ili Eau Océane revitaliziraju kožu (Eau Océane uz pomoć minerala i negativnih iona pruža hidrataciju i koži donosi ugodan, opuštajući osjećaj). Među luksuznijima su vodice za tijelo Tom Ford All Over Body Spray (koje ne naglašavaju svoj aromakološki wellness aspekt), ali zato švicarski La Prairie nudi aromaterapijski efekt uz pomoć eteričnih ulja crvenoga grejpa, kardamoma i verbene.

ESTÉE LAUDER Bronze Goddess Cooling Body Spray, sprej za tijelo # 419 kn

BRONZE GODDESS

4711 Acqua Colonia Lime & Nutmeg Body Spray # 75 ml 100 kn

4711_acquacolonia_lime_nutmeg_bodyspray_75ml_2

SHISEIDO Rising Sun Eau de Toilette # 100 ml 527 kn

RISING SUN_2000px_300dpi copy 2

BIOTHERM Eau Vitaminée, osvježavajuća vodica # 100 ml 393 kn

EAU_VITAMINEE

LA PRAIRIE Cellular Energizing Mist # 50 ml 645 kn

LA PRAIRIE

TOM FORD Fleur de Portofino All Over Body Spray # 509 kn

FLEUR_DE_PORTOFINO_Bodyspray

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj