Lijep ten i na +35: Kako imati besprijekoran make up tijekom ljetnih dana

30/06/2015

Visoke su temperature nemilosrdne kad je u pitanju šminka. Ipak, postoji nekoliko savjeta za djevojke koje ipak nisu za ideju potpunog odricanja tijekom najvrelijih mjeseci.

Iako je u teoriji lice bez šminke najugodnija verzija za svaku ženu, to baš i nije tako. Čak i malo pudera i tanki sloj maskare može nam znatno podići samopouzdanje i navesti nas da se osjećamo privlačnije, a time i sretnije. Zato je jako nepraktično i ružno kad se ista razlijeva po kapcima i cijelome licu.

Ok, za neke dijelove postoje jednostavna rješenja; oči? Vodootporna maskara. Ruž? Postoji niz kvalitetnih ruževa koji preživljavaju obroke i poljupce, pa im ni vrućine nisu prevelik problem. Uostalom, lako se nanose i jednom kad ste vani. No što je s našim tenom?

Koje proizvode i koliko ih staviti?

Kad nanosite puder, činite isto što bi radili s lakom za nokte – puno je bolje staviti nekoliko tankih slojeva nego jedan debeli. Osim što izgleda puno urednije, puder će tako biti i postojaniji. Pobrinite se da vam je lice hidratizirano, a onda nanesite tanki sloj dugotrajnog pudera.

Za gornji sloj preporučujemo puder u kamenu umjesto onoga u prahu. Dok puder u prahu može u većoj mjeri pokriti nedostatke, nerijetko ćemo ga staviti previše i naš će ten izgledati brašnjavo i teško. Sve proizvode nanosite četkicama, a na samom kraju, preko T zone nanesite dodatni sloj pudera u kamenu kako bi osigurali područje koje je sklonije znojenju.

Svejedno, povremeno kontrolirajte situaciju ne bi li došlo do razlijevanja. No, ako ste sve napravili kako treba, korekcije će biti minimalne.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj