Kylie Jenner opet na piku

06/06/2019

Jesu li njezine kreme veganske ili ne? Cosmo istražuje.

Kylie Jenner su uzeli na pik. Ne na Pik Vrbovec, nego su se nameračili na njezinu novu liniju za njegu lica. Prvo su je popljuvali na društvenim mrežama jer njezin piling sadrži čestice orahove ljuske, za koje se tvrdi da oštećuju kožu i rade više štete nego koristi. Nakon toga, njezini fanovi su je kritizirali zbog načina na koji čisti svoje lice (koristila je prljavi ručnik za brisanje). No, tu nije kraj. Sada je napadaju jer netko tvrdi da njezini proizvodi nisu veganski kako ona tvrdi. Za vas smo istražili cijelu društvenu dramu, i saznali je li na kraju njezina kozmetika veganska ili ne.

Nakon što je Kylie lansirala liniju svojih novih proizvoda za njegu lica, svi su odmah pojurili kupiti njezine preparate u nadi da će uz njihovu pomoć dobiti glatku kožu kakvu ova 22-godišnjakinja ima. No, kada su vidjeli popis sastojaka na njezinim proizvodima, neki su zamijetili sastojke koji djeluju kao da nisu veganski.

Na njezinoj web-stranici, Kylie svoje proizvode reklamira kao veganske, a u rubrici “About”, kaže slijedeće: “Everything is cruelty free, vegan, gluten free, paraben and sulfate free and suitable for all skin types.” U prijevodu, njezini su proizvodi testirani bez okrutnosti prema životinjama, veganski, bez glutena, bez parabena i bez sulfata, i odgovarajku svim tipovima kože. Stoga, logično je da su njezini fanovi poludjeli jersu mislili da im Kylie Jenner laže. Tako je, naprimjer, netko tvrdio da njezin tonik Vanilla Milk Toner sadrži sastojak “squalene”, ulje koje se najčešće dobiva iz morskih pasa Južnog Pacifika. Netko drugi je pak mislio da se sastojak “3-Hydroxyacetophenone” nalazi u njezinom toniku i pjeni za čišćenje, što je zabrinjavajuće, jer taj sastojak potječe od dabrova. Treći su pak mislili da njezini proizvodi sadrže sastojak “glycerine”, koji se inače dobiva iz životinjskih masti.

No, sada nastupa jedan od onih trenutaka kada stvari treba pojasniti: svatko tko je zainteresiran za vegansku kozmetiku, i veganstvo uopće, trebali bi znati da su detalji važni, i da svi ti sastojci mogu biti i veganskog porijekla, a ne isključivo životinjskog. “Za početak, sastojak “squalene”, koji može se biti derivat morskog psa, također se može dobiti od različitih biljaka, maslina, riže i šećerne trske. Što se tiče onoga tko dovodi u pitanje sastojak “3-Hydroxyacetophenone”, koji potječe od dabrova, nije svjestan da se radi o sastojku “Hydroxyacetophenone”, što je potpuno drugi tip sastojka koji je “čist, siguran, sintetiziran u laboratoriju, skoro identičan prirodnom.”

Također, tu je i problematični sastojak "glycerine" koji može biti životinjskog porijekla, no sastojak koji koristi Kylie Jenner zapravo se zove "glycerin", koji je biljnog porijekla.

Sve u svemu, čini se da ljudi vole “skakati pred rudo”, brzopleto zaključivati i optuživati bez da su prije napravili “domaću zadaću”. Nadajmo se da će ovakve informacije, a ne dezinformacije, ubuduće biti odgovori na takva pitanja.

Fotografije: Instagram

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj