Kućni beauty savjeti

15/06/2012

Nokti vam pucaju, koža vam je crvenkasta, a svaki put nakon tuluma oči vam izgledaju kao da ste rakun! Slobodno recite, nikad više!

lijepa koža

Umorne oči
Zeleni čaj, zeleni čaj! Obične vrećice zelenog čaja namočite u toploj vodi i stavite na oči. Kofein će razbuditi vaše kapilarice oko očiju, a antioksidansi će eliminirati upalu.
Ohlađeni svježi krumpir smanjuje nabujale kapke. Očistite i narežite krumpir na ploške i stavite na oči. Njegova prirodna svojstva smanjit će otekline na vašim očima.

Čvrsti nokti
Ovaj recept možete izraditi kod kuće, a poslužiti vam može i kao balzam za usne. Osim što će omekšati vašu kožicu, ojačat će vam i nahraniti nokte.

Sastojci:
1 bočica za pohraniti kremu za kožicu
45 ml pčelinjeg voska
90 ml maslinova ulja
1 žlica meda

Upute:
Rastopite pčelinji vosak i maslinovo ulje u mikrovalnoj. Nakon što su se sastojci rastopili, dodajte med. Prelijte u bočicu i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi dok ne očvrsne.

Preparatom nahranite svoju kožicu barem dva puta tjedno.

Zbogom prištićima
Nanesite zrno paste na prištić i ostavite preko noći. Menta i glina iz paste pomoći će osušiti i izvući neželjeni prištić da ne izazovu iritaciju ili ostave ožiljak na vašem licu. Samo ne zaboravite zlatno pravilo: prištići se ne stišću!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj