Koliko vam je doista često potreban peeling?

07/05/2015

Sigurno ste čuli stotine različitih odgovora, a evo i kojemu trebate vjerovati...

Da svakodnevno trebamo čistiti lice prije spavanja te obavezno nanositi kremu na lice svakog jutra i večeri, opće su poznate činjenice, no kada je piling lica u pitanju, čini se kako svatko ima drugačije mišljenje o tome koliko ga često primijenjivati. Jedni kažu jednom tjedno, drugi kažu svakih par dana, treći kažu svaki dan... Mi smo istražili kakav je po tom pitanju stav dermatologa, a evo i što struka kaže.

Iako zapravo ne postoji točan recept s kojim se baš svi dermatolozi slažu, velika ih većina smatra kako je najbolje piling primijenjivati jednom do dva puta tjedno. S druge strane, svi se slažu kako je bez obzira na mišljenje struke ključno da promatrate svoje lice i promjene na njemu, a posebice u onim danima kada povećavate ili smanjujete učestalost primjene pilinga. Upravo vaše liće će vam samo otkriti da li vam je piling potrebniji češće no što ga radite ili biste možda pokoji dan trebali preskočiti.

Pretjerate li s pilingom, vaša će koža biti crvena, nadražena i osjetljiva, a ako pak piling ne radite dovoljno često koliko bi trebali, vaša će koža biti gruba i djelovati beživotno te će teže upijati sredstva za njegu.

Osim o reakcijama vaše kože, koliko biste često trebali raditi piling ovisi i o tome koju točno metodu pilinga koristite. Pa tako ukoliko koristite rotirajuće četkice za čišćenje lica, ne preporuča se upotreba češće od dva puta tjedno. Kemijski pilinzi se, ukoliko sadrže visoke razine glikolne kiseline ne bi smjeli koristiti češće od jednom tjedno, a nježnu masažu gelovima za piling možete raditi svakoga dana. Naravno, ako se vaša koža protiv toga ne buni.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj