Koji šampon odabrati, pitanje je sad!

26/03/2018

Kako bi znali kakav šampon je prikladan za našu kosu, prvo trebamo odrediti koji tip kose imamo da bismo je mogli ispravno njegovati:

Suha kosa 
Birajte šampon za nježno pranje kose s prirodnim uljima. Dok šamponirate kosu budite nježni jer agresivno pranje pridonosi pucanju vlasi, kao i iritiranju vlasišta. Tjeme masirajte jagodicama prstiju jer ćete na taj način potaknuti lučenje žlijezda lojnica. Neizostavan je regenerator. Neka djeluje desetak minuta. Opranu kosu češljajte oprezno, a preko ljeta ne posežite za fenom jer vam uistinu nije potreban.

Masna kosa
Ovom tipu kose ne trebaju ulja jer će kosu dodatno zamastiti. Šampon stavljajte u što manjim količinama. Regenerator nanesite na vrhove, a isperite ga mlakom vodom. Ne rasčešljavajte kosu grubim četkama. Ne pretjerujte sa serumima. Držite se zlatnog pravila: manje je više.

Normalna kosa
Sretnici koji imaju normalnu kosu, mogu birati proizvode. Nećete pogriješiti šamponom za veći volumen, hranjivim maskama, krutim šamponima za obnovu i sjaj te regeneratorima u spreju.

Kombinirani tip kose
Vrhovi su vam isušeni od bojanja, a tjeme masno? Ne perite kosu vrućom vodom. Koristite blagi šampon za očuvanje boje, s neutralnim ph. Za brzinski wow efekt koristite šampon za suho pranje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj