Koji nas beauty trendovi čekaju u 2019?

07/01/2019

Puno iznenađenja, sjaja, dobrih krema, zlata, duginih boja i novih ideja!

“Svaka godina ima nešto svoje”, slažu se Cosmopolitanovi vizažisti, frizeri, beauty-stručnjaci i prognostičari. U 2019. godini, čekaju nas neke potpuno nove stvari, neke varijacije na temu, novi brendovi, no i puno neizvjesnosti, jer ako je slušati američke stručnjake za budućnost beauty-industrije, stvari se mijenjaju s novom generacijom milenijalaca koji su drukčiji od drugih. 


Pa počnimo redom:

1. Svjetlucavi sjaj će se vratiti u 2019. godini, kako na usnama, tako i na očima. Prošli su mjeseci, možda i godine otkada mat-ruževi žare i pale beauty i IG scenom. Ne znamo samo što će sada Kylie Jenner napraviti? (Najvjerojatnije neku novu neodoljivu paletu za usne, no ovaj puta ne u mat-teksturi, nego u teksturi sjajila).

trend 2019

No, ne govorimo o starinskom sjaju iz 2000-ih, stilu po kojem se proslavila Jennifer Lopez na početku karijere, već o svilenkastom “glow” sjaju ne-ljepljive teksture.


2. “Nude” stil šminkanja, čini se, nikada neće otići. Jer, radi se o trendu koji svi vole, jer (najčešće) pristaje svima. I nije nimalo riskantan. Ipak, “nude” look u 2019. godini biti će začinjen svjetlucavim efektima na očima, i usnama.


3. Među upadljivim bojama, u centru pažnje biti će koraljna, kričava, živa boja. Na usnama, naravno, gdje drugdje?

8

4. Minimalizam će biti ključna riječ u Novoj godini. Elegentne nijanse rumenila, neutralne nijanse na usnama i nježne smeđe nijanse na očima biti će baza svih beauty-trendova. Monokromatika, iliti estetika jedne boje, biti će uvelike prisutna. Ovdje se radi o trendu koji je prvenstveno potaknut Instagramom, gdje su monokromatski set-dizajni vrlo popularni. Dobar primjer je Lady Gaga, koja je ove godine na dodjeli Golden Globe nagrada uparila boju haljine s bojom kose. Trend će se prenijeti i na make-up, pa će ista nijansa za oči i za usne biti popularna tehnika.

Lady Gaga

5. Ljeto na očima. Ljetne boje biti će popularne na očima: nježne brončane, nijanse breskve i ružinih latica. 

6. “Contouring” je out, a “strobing” je in. Umjesto da re-modeliramo lice raznim nijansama gustih pudera, lice ćemo u Novoj godini radije naglašavati svjetlucavim efektima “strobing” transparentnih pudera koji će naglašavati prirodni sjaj kože lica. Sve u svemu, godina 2019. biti će ugodni miks blistavih “gloss” i neutralnih “nude” akcentima i neočekivanim ispadima kričavih boja.

6

7. Kada govorimo o tehnici “smoky eyes” u godini 2019., ona će biti u zlatnim nijansama. Naglašena zlatnim tušem ili olovkom, “smoky eyes” tehnika više neće biti crna, niti smeđa, već zlatna, lagana i svjetlucava.

8. Ipak, još jedan neočekivani trend će se pojaviti, a to su oči u duginim bojama. Ključna riječ će biti: “Slobodna sam i baš me briga što će drugi reći!”

rainbow9. Novi brendovi koje stvara generacija milenijalaca biti će u centru pažnje. Dobri primjeri su Glossier, Fenty, Jefree Star i mnogi drugi neočekivani make-up brendovi koji su moderni i suvremeni u svakom smislu tih riječi. Po čemu su posebni? Po tome što kuže što današnjoj generaciji treba: puno mladenačkih tekstura, boja, proizvoda koji imaju dvojaku svrhu (npr. rumenilo koje se može koristiti kao ruž) i ponajviše proizvoda koji su nadasve jednostavni za korištenje.

glossier-social

10. Umjetne trepavice odumiru. Ostaju rezervirani za holivudske zvijezde, showbusiness, i zvijezde Instagrama kojima popularnost ovisi o seksepilu, ili o onome što je sekspil bio 2018...

trepavice

11. Kreme će biti važnije od šminke. Svima će u 2019., više nego ikad, biti jasno da smo imali pravo kada smo vam sve ove godine govorili da je glavni preduvjet za lijepu kožu zapravo njega kože, a ne make-up. Stoga, u 2019. godini ćemo ulagati više u “dobru kremu”, a manje u “dobar make-up”. Osim toga, lijepi ten biti će u fokusu, što znači da će osim krema, popularne biti i “primer” podloge, tekući puder koji ostavljaju “nevidljivi finiš” na koži, njeguju kožu i ugodni su za nošenje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj