Želite izgledati kao da ste bili na moru?

01/06/2020

(iako niste?)

Ekspertica za samotamnjenje Sophie Evans i Cosmo stručnjaci otkrivaju kako postići efekt kao da vas je opalilo sunce (a nije). U 5 (polu)jednostavnih koraka.

1. Pripremite kožu

Ovaj korak ni slučajno ne smijete preskočiti jer je glatka koža ključni preduvjet za dobar ten. Stoga zgrabite frotir ili četku za čišćenje lica (i jedno i drugo će napraviti bolji posao od kozmetičkog pilinga koji grebe kožu) te istr­ljajte cijelo lice i vrat kružnim (i nježnim) pokretima.

2. Nanesite kremu

Suhi dijelovi lica mogu biti problematični kad je riječ o DHA, odnosno dokosaheksaenskoj kiselini (sastojak koji djeluje na tamnjenje kože). Kako biste doskočili problemima, prvo izmasirajte lice bezuljnim losionom za lice. Naime, uljne su formule glavni neprijatelj samotamnjenja jer raspršuju DHA tamo gdje ne treba - među obrve, u nosnice, po izrastu, usnama i vratu. Pričekajte 10 minuta nakon masaže prije nego što krenete dalje.

3. (Samo)tamnjenje...

Vjerovali ili ne, fleke na koži najčešće uzrokuje premalo, a ne previše proizvoda. Naime, boju kože određuje omjer sastojka DHA koji nanesemo na lice, a ne količina proizvoda. Zato se nemojte previše brinuti kako nanosite preparat za samotamnjenje - samo pokrijte sve dijelove kože lica i vrata, i to je to. Nakon toga odmah operite ruke (jer i one mogu potamnjeti, o da...).

4. …ali ne baš svugdje

Sredstvo za samotamnjenje nemojte nanositi preblizu očima (barem 2-3 cm) kako biste izbjegli iritacije. Jer oči su vrlo osjetljive. ­Uvijek možete nanijeti malo brončanog pudera ili brončanog sjenila u prahu na područje oko očiju ako baš ne želite izgledati kao Donald Trump.

5. Neka se marinira

Pustite da sredstvo za samotamnjenje odstoji na koži barem četiri sata prije nego što se vratite u normalu (tuširanje, bavljenje sportom, oblačenje...). Pri uobičajenoj beauty rutini najbolje koristite samo onaj bezuljni losion s početka, koji možete nanijeti 10 minuta nakon nanošenja sredstva za samotamnjenje.

Chloe Metzger, I.P.

Novo

Komentiraj