Kakve ćemo tuševe nositi ove sezone?

26/02/2018

Na proljetnim modnim pistama tuševi za oči izgledaju drukčije nego inače. Upoznajte nove trendove tuševa za oči za proljeće 2018.

Tuš za oči apsolutni je must have za svaku make up ovisnicu. U svijetu šminkanja zapravo je najsličniji čarobnom štapiću. Može transformirati pogled, optički povećati oko ili ga izdužiti i učiniti oči glamuroznijima pa nije čudo što je ponovno u modi: vidjeli smo ga na proljetno/ljetnim revijama na pistama Milana, Pariza, Londona i New Yorka, na očima modela modnih kuća Marc Jacobs, Rochas, Chanel, Prada, Marni i mnogih drugih. Tuš za oči nije samo alat kojim vučete linije na očima nego umjetničko sredstvo kojim kreirate različite efekte na očima, zahvaljujući tolikim oblicima, teksturama i bojama. Ova je sezona posebno bogata vizažističkim idejama - takozvani cat’s eye, izgled mačkastih očiju (kao na reviji Marni) dolazi u metalik teksturi i gotovo crnoj, tam­noplavoj nijansi, nanosi se i u geometrijskom stilu koji ne prati liniju oka, na gornjim i donjim kapcima (kao na reviji Rochas), a šezdesete očito imaju veliki utjecaj na trendove jer se nose i tuševi u stilu ženskih heroina iz filmova o Austinu Powersu. ‘Krilati’ oblik tuša za oči također je u fokusu (kao na revijama Oliviera Theysken­sa i manje poznatog brenda Ingie). - Tuš za oči projicira dojam snage, bunta ili glamura. Toliko je raspoloženja koje možemo izraziti običnim potezom tuša - kaže Terry Barber, slavni vizažist koji za MAC radi već sedamnaest godina.


- Nevjerojatno je koliko te male crte kojima obrubljujemo oči mogu promijeniti dimenziju i dojam našeg pogleda: uske linije blizu trepavica ostavljaju žešći dojam, isprekidana crta optički povećava oči i ostavlja cool dojam, dok deblja crta u kombinaciji s maskarom pretvara oči u pravi glamur - tvrdi vizažist koji često surađuje sa svjetski poznatim zvijezdama, a posebno je ponosan što je na snimanju s fotografom Jean-Paulom Goudeom šminkao legendarnu Gra­ce Jones. Tuš za oči, čini se, nikada nije i nikada neće u potpunosti izići iz trenda nego se svake modne sezone pojavljuje u nekom drugom, evoluiranom obliku. Koji je vaš?

SUZDRŽANA LINIJA

profimedia-0355000890
Ovo je najdiskretnija linija tuša koja može biti tanja ili deblja, počinje u unutarnjem kutu oka, a završava ondje gdje i trepavice. Za taj su look idealni Avonov fleksibilni tuš za oči Mega Effects Eyeliner (31,90 kn, avon.hr) i maskara za uvijanje Big & Style (44,90 kn).

METALIK U BOJI

profimedia-0354999833
Metalik-modroplavi XXL tuš za oči viđen je na reviji brenda Marni za proljeće i ljeto 2018. i izgleda spekta­kularno. Usto optički povećava i izduljuje oči, kažu vizažisti. Za taj je look idealna olovka za oči Sisley Phyto Twist u metalik-plavoj Marine (305 kn, douglas.hr).

MINI-KRILO

profimedia-0355966608
Unutarnji kut oka istaknite vrlo tankom crtom koja se na pola kapka prekida i nastavlja u puno debljoj formi krila na vanjskim kutovima očiju, baš kao na reviji brenda Ingie za proljeće i ljeto 2018. Vizažisti preporučuju tuš za oči L’Oréal Paris Superstar Superliner (77,90 kn).

GEOMETRIJA ZA HRABRE

profimedia-0355965925
Geometrijske linije tuša kakve smo vidjeli na proljetno/ljetnoj pisti za 2018. modne kuće Rochas najlakše ćete napraviti tušem za oči s aplikatorom u obliku diska. Za kontinuiran, ujednačen i gladak nanos boje najbolje je koristiti, primjerice, MAC Rollerwheel Liquid Liner u boji Black (160 kn).

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj