Kako spriječiti razlijevanje ruža za usne

06/05/2015

Razlijeva li ti se ruž često po području oko usnica, zaboravi na glatke, mekane i kremaste teksture te se fokusiraj na mat ruževe....

OBOŽAVAŠ li nositi ruževe, no mrziš njihovo razlijevanje, ovo je pravi članak za tebe.

Ruž nije teško zadržati na mjestu, no važno je pratiti i poštivati osnovna make-up pravila.

1. Izaberi pravu teksturu

Razlijeva li ti se ruž često po području oko usnica, zaboravi na glatke, mekane i kremaste teksture te se fokusiraj na mat ruževe. Želiš li dodati sjaj, lako možeš nanijeti malo sjajila na sredinu usana.

2. Ocrtaj usne olovkom

Voljela olovku ili ne - morat ćeš je nositi ako želiš lijepo našminkana usta. Ona će tvojim usnama dati najljepši oblik, ali i zadržati ruž u njihovim granicama.

3. Posudi trik od mame i bake

Premda vjerujemo kako žene danas znaju puno više o kozmetici od naših mama i baka, morate priznati kako su dame u njihovo doba izgledale puno dotjeranije nego danas. Tu je uvijek bila frizura i decentna šminka, a ruž se nikad nije razlijevao po licu ni maskara slijevala niz obraze. Upravo zato, poslušaj mamu kad ti kaže kako bi prije nanošenja ruža na usne mogla staviti malo pudera u kamenu ili prahu i nakon nanošenja ruža otisni poljubac u maramicu.

4. Zaboravi na make up tutorijale


Žao nam je što ti moramo to saopćiti, no možda svaki beauty trik koji izvode vizažistice na YouTube filmovima neće izgledati jednako dobro i na tebi. Ako ne znaš povećati usne ružem i olovkom poput tih djevojaka, predlažemo da odustaneš od te namjere i ruž uredno nanosiš unutar linija svojih usana. To će također spriječiti razlijevanje.

Izvor: Index Rouge

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj