Dosta vam je narančine kore na bedrima? Objavite joj rat i porazite ju jednom zauvijek!

10/07/2021

4 stvari su ključne...

Bez obzira što kozmetičari pričaju, celulit nije gomila toksina, nego jednostavno mast u lipidnom sloju kože. Ako se udebljate, kolagen iz vašeg tijela koji održava lipidne strukture povezanima, počinje se učvršćivati i masti se počinju vezivati jedna na drugu. Tako se na površinskom sloju kože stvaraju ružne rupice - CELULIT!

Budući da mast u sebi sadrži stanice koje privlače vodu, tekućina se uvlači u lipidni sloj kože i vi se još više debljate te se na koži stvara još više celulita. Ozbiljnost vašeg celulita, dakle, ovisi o tome koliko masti i tekućine imate u organizmu. No ne očajavajte! Dva vrlo važna faktora za nastanak celulita su čvrstoća kože i kvaliteta kolagenskih vlakana koje vaše tijelo proizvodi.

Na ove stvari, drage naše, najviše utječu genetika, godine i količina slobodnih radikala u vašem tijelu. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći u borbi sa ženinim najvećim neprijateljem - celulitom!

1. SPRIJEČITE ZADRŽAVANJE TEKUĆINE U TIJELU!

Ovo je pravilo najbitnije poštovati nakon što ste odlučili objaviti rat celulitu! Izbacivanjem viška tekućine iz organizma otežavate proces vezivanja tekućine na mast u vašem organizmu i tako sprečavate nastanak celulita. Namirnice koje biste trebali izbjegavati kako biste pomogli svom organizmu da se riješi viška tekućine su sol i zasoljena hrana, a savjetujemo vam veći unos vode u organizam. Jedite što više prirodnih dijuretika kao što su celer, brusnica i šparoge.

2. SAGORIJEVAJTE MASTI!

Iako i mršave žene mogu imati celulit, prevelika koncentracija masti u organizmu može pogoršati situaciju. Savjetujemo vam da se pridržavate dijete u kojoj ćete u organizam unositi manji broj kalorija, odolite nezdravoj hrani i, umjesto hamburgera, pojedite voće ili povrće.

3. HIDRATIZIRAJTE KOŽU!

Gore od samog celulita može izgledati jedino celulit na suhoj, nenjegovanoj koži! Što više pijete vodu, vaša će koža izgledati glađe i sjajnije, a celulit će biti manje primjetan. Zdrave masti hidratiziraju vašu kožu i zato povećajte hidratizaciju! Jedite što više bobičastog voća, sjemenki, maslina i ribe. Sva ova hrana može biti vaš glavni adut u borbi protiv celulita!

4. SMANJITE RAZINU ESTROGENA!

Jedna od najvažnijih namirnica u borbi protiv celulita jest - lan! On sadrži lignane i fitoestrogene koji normaliziraju razinu estrogena u organizmu. Zato ne oklijevajte za doručak omiljene žitarice posipati sjemenkama lana! Još neke namirnice u kojima također možete pronaći fitoestrogene su brokula, kelj i kupus!

*DODATAN SAVJET!

Ako poslušate sve ove savjete, borba s celulitom postat će lakša, ali imamo još jedno oružje kojim se možete poslužiti. Krenite na dvotjednu dijetu koja će smanjiti vidljivost celulita na koži. Dijeta će vam pomoći u izbacivanju viška tekućina iz tijela i smanjiti razinu toksina u organizmu. Jedite proteine, povrće i voće te izbjegavajte masnu i začinjenu hranu. Sretno, i ne zaboravite - mi navijamo za vas!

Mia Elliott

Novo

Komentiraj