Kako sami napraviti SPA tretman kod kuće

07/04/2020

…kao prava kozmetičarka!

Nije da se hvalimo, ali ako smo nešto naučili kroz godine rada u Cosmopolitanu, to je onda kako napraviti kozmetički tretman kod kuće. U stilu sam-svoj-majstor.

Prvi korak je uključiti playlistu “Chill Relax” na Deezeru, upaliti nekoliko (mirisnih) svijeća, i navaliti na kožu kao da nema sutra. Mi se bacamo na posao svaki puta kada uočimo da nam je koža nekako “neraspoložena”, ili kada joj kvaliteta teksture opadne. (U prijevodu, kad izgledamo kao da nas je rijeka nanijela:)

Osim toga što tretmani koje radimo kod kuće održavaju kožu blistavom, zdravom i lijepe teksture, oni mogu biti i način da se opustimo u ovim stresnim vremenima samoizolacije i pandemije koronavirusa COVID-19.

Ako nemate ništa protiv da svoju kupaonicu privremeno transformirate u SPA salon, čitajte dalje i saznajte sve naše trikove koje smo pokupili od najboljih Cosmo-kozmetičarki.


Korak 1: dobro očistite kožu

Neka igre započnu s velikim čišćenjem. Odaberite preparata za čišćenje koji inače koristite, pod uvjetom da to ne isušuje kožu. Nema goreg od osjećaja onog kao da vam je netko brzopotezno isušio kožu.

one.two.free! Favourite Foaming Cleanser

one.two.free! Favourite Foaming Cleanser, 99,90 kn, douglas.hr

Korak 2: napravite kvalitetan piling

Drugi korak je eksfolijacija kože, iliti tajna kako da naša koža izgleda blistavo, svježe i superčisto. Neka to bude eksfolijacija na kemijskoj, a ne mehaničkoj bazi—alfa ili beta hidroksi kiseline—koje će pomoći očistiti pore dubinski, i riješiti mrtve stanice kože. Mehanička eksfolijacija—iliti, ono što grebe po koži—mogu oštetiti zaštitnu barijeru kože, pa ako koristite njih, nemojte pretjerivati.

Vichy Double Glow Peel Mask

Vichy Double Glow Peel Mask, maska s AHA kiselinama, 23,50 kn, vichy.hr

Korak 3: nanesite neku dobru masku

Nakon eksfolijacije, dajte koži malo ljubavi i podarite joj iskustvo maske za lice. Mi preporučamo onu sa superhidratantnim svojstvima koja će pomoći koži da postane jedra i pufasta, ali zapravo je svejedno o kojoj se maski radi. Pod uvjetom da je hidratantna, dobra je ona za 35 ili 1000 kuna. Ako želite ekstra-blistavost i ujednačenost kože, uzmite masku koja sadrži C-vitamin.

Eisenberg Start Hydra Moisturising Defence Mask

Eisenberg Start Hydra Moisturising Defence Mask, 269 kn, douglas.hr

Korak 4: serumom po faci

Slijedeći korak neka bude serum po vašem izboru. Opet, možete nanijeti onaj koji i inače koristite, a ako ne znate koji je najbolji, odlučite se za onaj koji sadrži dozu hijaluronske kiseline (za hidrataciju) i vitamina C (za blistavost i ujednačeni ten).

Eucerin Hyaluron Vitamin C

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C booster 295 kn

 

Korak 5: isprobajte neki od alata

Ovaj korak nije nužan, ali iskreno, iz našeg iskustva to je vrlo važan korak koji čini razliku. Bilo da se radi o “rolleru” za masažu, ili recimo Foreo spravici za čišćenje i masažu, dermatolozi diljem svijeta tvrde da masaža čini čuda: mogu smanjiti nadutost kože, podići tonus i napraviti sitni, ali vidljiv lifting.

FOREO_LUNA3_Combination Skin

FOREO Luna 3, 1499 kn, foreo.com


Korak 6: hidratizirajte kožu

Zadnji korak obavezno je nanošenje hidratantne kreme za lice. Možete se odlučiti na hidratantnu kremu rjeđe teksture za dan, ili gušće za noć, i ovisno što više paše vašoj koži, i što više volite.

Biologique Recherche CrèmeVIPO2 50ml­975 kn

Biologique Recherche Crème VIP O2, 975 kn, www.biologique-recherche.hr

 

Korak 7: zavalite se i opustite

To je to! Vaš SPA tretman je sada gotov, možete nastaviti uživati u svojoj mirisnoj svijeći, meditirati, uživati u svojoj koži. Nazovite svoju naj-frenducu na Skype i pohvalite se sjajem i ljepotom svoje kože.

I naravno, imate li koji vrijedan savjet za nas, rado ćemo ga usvojiti, samo nam ga pošaljite jer #YourStoryMatters.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj