Kako napraviti glamurozne holivudske valove

24/03/2016

Potrebno vam je samo malo vremena za glamurozne valove koje obožavaju holivudske ljepotice.

Retro lokne polako se vraćaju na crveni tepih. Ova elegantna i sofisticirana frizura savršen je izbor za noćne izlaske ili romantične dejtove. Vrlo je laka za namještanje i održavanje i nećete morati trošiti na frizerske usluge.


Kako napraviti holivudske lokne?

Prebacite većinu kosu na jednu stranu, ovisno o obliku glave i toga što vam se osobno više sviđa. Kada ste to odradili, postoje dvije opcije pomoću kojih možete napraviti romantične lokne na vašoj kosi. Jedan način je koristeći figaro, a drugi uz pomoć viklera.Ukoliko odaberete viklere, ostavite ih na kosi dovoljno dugo kako bi kosa poprimila odgovarajući oblik. Ako je vaš izbor figaro, podijelite kosu u pramenove i svaki posebno uvijajte, dok ne postignete željeni izgled.

g


Ključni potez

Nakon što ste napravili lokne, koristeći sprej za kosu učvrstite ih, kako biste se pobrinuli da frizura zadrži svoj oblik. Zatim prođite par puta kroz kosu četkom. Koliko god vam se to činilo kao uništavanje vašeg napornog rada, ovaj potez je najvažniji u procesu stvaranja holivudskih lokni. Ono što treba postići češljanjem je da se sve lokne skupe u jednu cjelinu. Ako vam se lokne pri dnu glave razdvajaju, možete ih ukosnicama spojiti s ostatkom kose.

gg


Stiliziranje

Ponovo možete poprskati sprejem za  kosu, a zatim ostatak kose stilizirati po želji. Ako želite tradicionalnu frizuru, jedan kraj kose postavite iza uha, a za moderniji izgled možete napraviti sitnu pletenicu sa suprotne strane od lokni. Ovakvim izgledom prikupit ćete brojne komplimente.

g

Photo credit: Profimedia

Violeta Vasiljević

Novo

Komentiraj