Kako izabrati pravi puder i pravilno ga nanijeti?

18/05/2018

Odabrati idealan puder koji odgovara upravo našem tipu kože, jedan je od najvećih izazova ženskog roda. On ne samo da treba biti poput naše 'druge' kože, te prikriti sve nepravilnosti nego je i važan faktor našeg samopouzdanja... A mi znamo sve o tome!

Istraživanja otkrivaju kako je sve veći broj žena različite dobi koje u potrazi za najboljim i provjerenim preparatom za njegu sve češće zalaze u – ljekarne. Naime, sve više žena ima osjetljivu kožu, netolerantnu i sklonu raznim alergijama i nuspojavama, a u takvim slučajevima traže kvalitetne i učinkovite preparate.
Upravo su ljekarne, (a znaju to najbolje chic Francuskinje koje najčešće baš tamo kupuju) najbolje mjesto na kojem ćemo pronaći proizvode visokih farmaceutskih standarda proizvodnje, koncentracije aktivnih sastojaka, čistoće i porijekla sirovina – dermatološke proizvode prilagođene svakom tipu ili problemu s kožom. Čak i ako više nismo sigurni koji nam proizvod odgovara, tu je stručno osoblje koje će nam pomoći u odabiru najboljeg.

2018-04-05 Vichy-Leclerc-0004

Ok, a kakve veze imaju puderi s ljekarnama? Imaju sve veze, jer odabrati idealan puder koji odgovara upravo našem tipu kože, jedan je od najvećih izazova ženskog roda. On ne samo da treba biti poput naše 'druge' kože, te prikriti sve nepravilnosti nego je i važan faktor našeg samopouzdanja. 

'Tajnu' kako otkriti idealan puder, zna Dajana Pajkić, jedna od najpoznatijih domaćih vizažistica i make-up stručnjakinja; 'Kod samog isprobavanja pudera koje se prvo odvija na ruci, gledate teksturu, prekrivnu moć i u konačnici boju. Nemojte imati strah pri isprobavanju jer ćete time izbjeći pogrešan odabir pudera. Dakle nanesite dovoljnu količinu pudera na ruku i pri tom ga razmažite do mjere dok se ne stopi s vašom kožom. Samim time ćete odmah vidjeti da li je kremasti, gust ili vrlo lagan i kolika mu je prekrivna moć.

Dajana 2

Nakon što ste odredili favorita, bitno je da ga nanesete na donji dio lica kako bi pronašli pravu nijansu koja pristaje vašem tonu lica. Nanesite ga na liniju uz čeljust i razvucite dok gotovo nestane, tj. stopi se s vašim tenom. Ako ste to postigli onda znate da je boja pudera odgovarajuća, a ako ga pak vidite onda znači da niste pogodili pravu nijansu. Postupak ponovite dok ne pronađete pravu boju.' Dajanu smo (očekivano, zar ne) priupitali koji je njezin favorit kada su puderi u pitanju pa nam je prišapnula – Vichy Dermablend!

Više Dajaninin savjeta o tome kako pripremiti kožu za nanošenje pudera te kako odabrati pravu nijansu možete pronaći ovdje!

 

Zašto odabrati Vichy Dermablend puder

Osim što su razvijeni u suradnji sa stručnjacima u Vichy Laboratorijima, pa prema tome i hipoalergeni, nekomedogeni, primjereni i za osjetljivu kožu, obogaćeni sastojcima koji hidratiziraju i njeguju kožu te UV filterima za zaštitu od štetnih utjecaja okoline, oni istodobno pružaju visoko prekrivanje i iznimnu postojanost uz lagani osjećaj na koži bez učinka maske! Uz to možemo birati između Dermablend fluida, tekućeg korektivnog pudera primjerenog svim tipovima kože, koji odlično prekriva manje i veće nepravilnosti na koži (mrlje, crvenilo, neujednačena boja tena) i Dermablend 3D Correction inovativnog pudera za masnu kožu sklonu aknama (koža sklona aknama, ožiljci, neujednačena površina kože) te otkrijte svoj idealan puder i svoje samopouzdanje.

 

Otkrijte koji Dermablend puder je najbolji za vašu kožu lica

MASNA KOŽA I AKNE: Dermablend 3D Correction je korektivni puder za masnu i aknama sklonu kožu, koji zahvaljujući visokom stupnju prekrivanja odlično prekriva akne, ožiljke od akni te neujednačenu površinu kože. Postojan je do 16 sati uz mat izgled bez učinka maske. Uz izvrsno prekrivanje, ujedno i djeluje na nepravilnosti te značajno umanjuje njihov izgled iz dana u dan. 

DERMABLEND_3D Correction-Pack_0638-673_15_OPAL_5

 

SVI TIPOVI KOŽE: Dermablend fluid je tekući korektivni puder primjeren svim tipovima kože, koji odlično prekriva manje i veće nepravilnosti na koži: mrlje, crvenilo, neujednačena boja tena. Postojan je do 16 sati uz lagani osjećaj na koži bez učinka maske. Uz izvrsno prekrivanje, ujedno i njeguje kožu pružajući joj 24-satnu hidrataciju. 

FDT-Fluide-correcteur pack-ferme 005_45_GOLD

Oba pudera ne sadrže parabene, nekomedogeni su te primjereni za osjetljivu kožu i za svakodnevnu uporabu, te ujedno sadrže SPF 25 (Dermablend 3D Correction) ili 35 (Dermablend fluid) čime štite kožu od negativnih utjecaja iz okoline i UV-zraka. Dostupni su u četiri nijanse (15 Opal, 25 Nude, 35 Sand i 45 Gold) koje se savršeno stapaju s kožom za prirodan izgled tena. 

I Maša Zibar obožava Vichy Dermablend!

I poznata hrvatska YouTuberica Maša Zibar razbija mitove o puderima iz ljekarne te je u suradnji s Vichyjem predstavila u videu liniju pudera Dermablend, koji pružaju visoko prekrivanje bez učinka maske, a sadrže i SPF zaštitu. Kako izabrati pravi puder za vaš tip kože i kako ga pravilno nanijeti? Otkrijte u videu!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj