Kako dezinficirati make-up?

27/05/2020

Imamo trikove

Lijepo je imati čistu kozmetiku. Sjetite se samo onog trenutka kada otvarate novi ruž - tako je sjajan, tako gladak, i tako čist. Čistoća je užitak.

Ipak, u kontekstu pandemije koronavirusa COVID-19, čistoća naše šminke i naših make-up četkica ima potpuno novo značenje. Jer, dr. Lena Ciric, molekularna biologinja s londonskog University Collegea, kaže da “virus može preživjeti na različitim materijalima do tri dana”, pa i na našim četkicama za nanošenje make upa.

No, ako svoj make-up ne dijelimo ni sa kime, dezinfekcija nije nužna, osim ako to baš želimo jer ćemo se tako osjećati bolje. Dr. Ciric savjetuje da tijekom pandemije make up ne iznosimo iz svoja četiri zida te da ga ni s kim ne dijelimo, a na pitanje kako u ovom razdoblju čistiti četkice odgovara: “Sapunom, vrlo temeljito.”

Ako baš želite, imamo nekoliko trikova kako svoje kozmetičke ladice, svoj neseser, i svoj make-up alat održavati čistima.

neseser-0521208953


KAKO OČISTITI LADICE, ČETKICE & NESESER?

Vrijeme je za pranje ladica, kozmetičkih torbica i ostalih spremnika za kozmetiku, i to pomoću vruće krpe i antibakterijskog spreja (mi lajkamo Marcel’s Green Soap All Purpose Spray, 27,90 kn, biobio.hr). Imate potrebu za onim osjećajem zadovoljstva koje može pružiti samo proljetno čišćenje ? Očistite četkice za nanošenje make upa kako spada. U čašu s vrućom vodom umiješajte malo regeneratora i miješajte četkicom. Ponovite sa šamponom za kosu bez sulfata i ostavite ih da se suše na ručniku.

KAKO OČISTITI ŠMINKU?

Vrijeme je da svim ruževima koji dugo stoje odrežete vrh (pogotovo ako primijetite diskoloraciju ili neravnine u teksturi), istresete polupotrošena sjenila u nove spremnike (ili jednostavno u smeće, ako su prastara), očistite ogledala iz sjenila i pudera te svakoj olovci za oči/ usne pronađete odgovarajući čep. Ako želite, možete make up poprskati antibakterijskim sprejem (npr. The Pro Hygiene Collection Antibacterial Makeup Spray, 135 kn, feelunique.com). Samo nemojte pretjerivati. I nemojte ga koristiti za maskare.

I.P.

Novo

Komentiraj