Kako čistite kožu?

06/05/2015

Kada govorimo o čišćenju kože, koji je vaš tip nije sasvim svejedno. Imate li suhu/osjetljivu ili pak normalnu/mješovitu kožu - o tome ovisi čime čistiti kožu

Uklanjanje šminke nije samo čin uklanjanja nečistoća: ono je put do predivne kože, kažu nam Cosmopolitanovi suradnici-dermatolozi. Svaki tip kože, bila ona osjetljiva, suha, mješovita ili masna, ima svoj idealan proizvod koji će osloboditi njezinu ljepotu. To je prvi korak njege kože: korak koji priprema kožu, ponovno uspostavlja njezin ekosistem i tako otkriva ljepotu. Kada govorimo o različitim tipovima kože, kao što su suha, osjetljiva, normalne i mješovite kože, različita pravila vrijede za različiti tip kože.

IMATE SUHU ILI OSJETLJIVU?
Na osjetljivoj i suhoj koži nalazimo crvenilo koje može i ne mora biti popraćeno osjećajem peckanja. Ona lako dehidrira, što pojačava njezinu krhkost i dovodi do osjećaja zatezanja. Vanjski i unutarnji učinci stimulans su koji može narušiti vrlo osjetljivu ravnotežu takve kože. Iako je bitno, čišćenje lica također može predstavljati oblik agresije ukoliko su proizvodi koji se koriste prejaki ili pak nisu dovoljno učinkoviti jer to iziskuje dodatno trljanje ili pak ostavlja slojeve na koži koji mogu iritirati. Za vas je idealna micelarna otopina. Ona ima specijalnu osobinu povezivanja micela (nježne supstance) s vodenom otopinom, nešto kao da ste pomiješali sasvim malo ulja s jako puno tonika za čišćenje koji zajedno rastvaraju nečistoće kako bi savršeno uklonili šminku bez potrebe za trljanjem ili ispiranjem.

IMATE NORMALNU ILI MJEŠOVITU?
Kod normalne i mješovite kože T-zona je često sjajna i proširenih pora, dok je koža na obrazima i jagodicama ujednačenija. Kod ovakve kože, čišćenje mora biti dnevni ritual, a poželjno je lice čistiti čak i dvaput dnevno. Time se uklanja šminka, ali i nečistoće koje se gomilaju na površini i grubim dijelovima kože. Čišćenje lica smanjit će stvaranje nepravilnosti, no bitno je također ne koristiti preagresivna sredstva jer će to potaknuti dodatnu proizvodnju sebuma. Za vas je idealno mlijeko, ulje ili pak nježna pjena za čišćenje.

IP

Novo

Komentiraj