Kako bi trebala izgledati vaša beauty rutina u užarenim ljetnim mjesecima?

07/06/2019

Beauty rutina potpuno se razlikuje u ljetnim i zimskim mjesecima, ili bi barem trebala. Budući da koža drugačije reagira u različitim temperaturama, jedni te isti proizvodi vjerojatno vam neće odgovarati tokom cijele godine...

Zaštite kožu proizvodima sa što većim faktorom, ne samo za vrijeme sunčanih, već i za oblačnih dana. U toplim mjesecima izbjegavanje ovih proizvoda ne dolazi u obzir. Obavezno birajte formule sa zaštitnim faktorima, a želite li se dodatno zaštititi, koristite i dodatke prehrani koji će vam u tome pomoći.

Birajte lagane podloge ili tonirane kreme. Izbjegavajte teške pudere koji čepe pore i ne daju koži disati, a samim time i one koji su na bazi ulja. Birajte laganije i prozračnije formule na bazi vode ili koristite tonirane BB kreme. Nemate li problema s tenom, slobodno se odvažite na ogoljenu varijantu bez podloge na licu 

Bogata hidratacija. U toplim ćete se mjesecima svakako više znojiti, no to nikako ne znači da vašoj koži i dalje nije potrebna kvalitetna hidratacija. Izbjegavati biste trebali teške kreme, a posebice one koje su posebno namijenjene izrazito suhoj i oštećenoj koži s kakvom se susrećemo u toku zime. Birajte laganije formule i gelaste kreme koje vašem licu pružaju osjećaj osvježenja, a pomažu i u prevenciji mrlja od sunca.

Proizvodi za čišćenje lica. Formule na bazi ulja najbolje se bore protiv vodootporne šminke, no ovakve biste formule trebali ograničiti na područje oko očiju. Ostatak biste lica u toplijim mjesecima trebali čistiti formulama na bazi vode kako biste izbjegavali čepljenje pora te time dodatno poticali probleme s aknama.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj