Promo

Kad se koža na prvi pogled zaljubi u Mediteran

27/12/2021

Iza Ivane Legović, kreatorice Esensa Mediterana kozmetike, 25 je godina profesionalnog rada u beauty industriji. Što nam novo priprema u svojem laboratoriju, otkrila nam je povodom osvajanja nagrade Cosmo Beauty Awards za divnu Oxylis kremu

Esensa Mediterana hrvatski je beauty brend koji, kako i sam naziv sugerira, osigurava vrhunsku njegu lica i tijela – na mediteranski način. Jedan od njihovih divnih proizvoda – Oxylis krema koja dubinski regenerira, remineralizira i oksigenizira kožu lica - ove je godine pobjednica Cosmo Beuaty Awardsa, u kategoriji LJUBAV NA PRVI POGLED po izboru člana žirija Mladena Dudukovića. Tim smo povodom razgovarali s  Ivanom Legović, direktoricom tvrtke Dermoestetik Group d.o.o. i kreatorice brojim kozmetičkih linija Esense Mediterane, koja se nakon 25-godišnjeg profesionalnog bavljenja kozmetikom i edukacijom mladih kadrova, može pohvaliti brojnim inovacijama i nagradama diljem svijeta.

Proizvodi ESENSA MEDITERANA okrunjeni su brojnim nagradama. Što vam to znači? Možete li uživati u uspjehu ili imate još puno ideja na umu?
ESENSA MEDITERANA višestruko je nagrađivana za pojedinačne preparate, kao i za wellness tretmane-rituale i to na 3 kontinenta: Europi, Sjevernoj Americi i Aziji. Naš patent je sinergijsko djelovanje phyto, aroma i thallasso terapije s područja Mediterana, što znači da koristimo prirodne tvari, biljne macerate, hladno prešana ulja, eterična ulja i razne vrste algi iz mora. Sve te prirodne supstance nalaze se u našim proizvodima i to u različitim postocima što nam osigurava sinergijsku akciju i daje odlične, vidljive rezultate od samog početka korištenja tretmana i proizvoda. Uspjeh shvaćam kao relativan pojam, jer uvijek možemo i bolje ili barem drugačije, te ga povezujem s neprestanom nadogradnjom znanja i vještina. Pravi uspjeh za mene nije trenutačan i smatram da on predstavlja cjeloživotni rad na svim poljima. Osobno mogu reći da sam zadovoljna, pa čak i ponosna, na naš put jer je bilo tu dosta napornog rada, učenja, pokusa, putovanja.., ma svega. I danas, u doba pandemije, isto je, što znači da nema stajanja. S velikim veseljem razvijamo cijeli niz noviteta za 2022. godinu.

2

Po čemu su proizvodi ESENSA MEDITERANE tako posebni?
ESENSA MEDITEARNA jedinstvena je kozmetika s autentičnim protokolom rada u profesionalnoj linijama i specifičnim sinergijskim djelovanjem u proizvodima koji daju odlične rezultate. Svi preparati su jedinstveni jer su plod inovacija i to iz vlastitog R&D laboratorija, za što smo dobili mnogobrojna priznanja i nagrade.

Corona kriza imala je mnogo negativnih učinaka, ali mnogi u to vrijeme vidjeli su  i priliku. Koje pozitivne uvide izvlačite iz krize i što se promijenilo na bolje u ESENSI MEDITERANI?
Corona nas je senzibilizirala na apsolutnu pažnju i svjesnost u svemu što radimo, znajući da je sve jako važno, postali smo još pažljiviji. Kako sam odmah znala da će ovo i potrajati, napravila sam gel za dezinfekciju ruku koji ne isušuje kožu zbog posebnih molekularnih masa hijaluronske kiseline i aloe vere, a koji sad često koriste liječnici u poliklinikama te wellnessi i spa centri. Tržište je bilo željno kvalitetnog i regenerirajućeg dezinficijensa koji će i predivno mirisati. Naš dezinfekcijski gel upravo je takav i odobren je od strane Ministarstva zdravstva prema zakonima EU kao antivirusni i antibakterijski. Nijemce je posebno oduševila njegova tekstura i opojni miris, tako da su za njega dizajnirali predivan samostojeći stalak u zlatnoj i crnoj boji, koji se aktivira pokretom ruke i prilikom ispuštanja gela uključuje se i UV lampa. U prostoru je taj stalak lijep ukras, a sama dezinfekcija postala je i novi ugodan doživljaj.

3

Koji su novi proizvodi u  zadnjih godinu dana  dostupni u profesionalnoj liniji ESENSA MEDITERANA i gdje se mogu kupiti?
Zadnje što smo napravili bila je prirodna pjena za čišćenje lica, koja nema sulfata ni boja, a pogodna je i za osjetljivu kožu. Zatim smo lansirali i regenerirajući balzam za usne s medom i vučjim trnom, također potpuno prirodan proizvod nazvan Lip balm. Reformulirana je Oxylis krema na bazi tekućih algi, kisika i biljnih ekstrakata. Izgledom krema podsjeća na morsku pjenu, ali u trenutku nanošenja na kožu ona ponovno postaje regenerativna i oksigenizirajuća formula koja ujednačuje ten i dubinski prodire u kožu. Naši klijenti kažu kako ova krema raste u posudici i uvijek se pjeni iznova na površini, bez obzira koliko puta ju koristili. Upravo smo završili i prirodne šampone bez sulfata, ftalata i, naravno SLS-a, koji efikasno uklanjaju nečistoće, zaglađuju kožu i djeluju poput seruma. Naši proizvodi mogu se naći u wellness i spa centrima, ljekarnama u Istri i na web shopu.

Kojim se novim razvojima proizvoda ESENSA MEDITERANA još možemo veseliti?
Upravo početkom 2022. izlazi naš novi brand Esensa Adriatica. Ovaj put riječ je o maloprodajnom brandu i tu će biti puno inovacija i iznenađenja. Po prvi puta nakon 25 godina rada u profesionalnoj kozmetici dolazimo i u trgovine, gdje ćemo također zadržati profesionalni pristup i učinkovitost. I radimo na razvoju nove medicinske kozmetike, prije svega za dermatološke poliklinike i estetske kirurge, ali o tome više kad bude i to gotovo.

Koja je vaša vizija kozmetike u budućnosti i branda ESENSE MEDITERANE ili ADRITICE i koji su vaši planovi za 2022.?
Vjerujem da ćemo i neke zdravstvene izazove u budućnosti moći riješiti na novi način. Adriatica će donijeti dobro čuvane tajne profesionalaca u naše domove, tako da će naši klijenti moći adekvatnom njegom uspješno mijenjati svoje stanje kože i to samim početkom korištenja preparata sa vidljivim rezultatima. A budućnost je već tu i ona pripada medicinskoj kozmetici. Osobno radim na novitetima s prirodnim, neuro aktivnim sastojcima, uskoro nam izlazi i prva hrvatska adaptogena krema i mogu reći da mi je razvoj najdraži dio mog posla. Nadalje, dogovaramo poslovne suradnje u USA-u, gdje smo ove godine otvorili tvrtku, tako da uz Novigrad imamo i još jednu adresu ESENSA USA, 340 Royal Poinciana Way 317/4 , Palm Beach Florida i doista velika mi je želja ondje provoditi jedan dio godine i raditi na razvoju noviteta. Naravno, sve ovo traži vrijeme i potpunu predanost u radu, a nadam se da će i jednog i drugog biti dovoljno u mom R&D laboratoriju u bliskoj budućnosti. Volim ovaj posao i nakon 25 godina rada, doista je vrijeme da još malo proširimo horizonte i uživamo u onome što stvaramo.

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom ESENSA MEDITEARNA.

Cosmopolitan.hr

Novo