Kada ste se posljednji put nasmiješile samoj sebi u ogledalu?

12/05/2014

Novi kratki Dove video ohrabruje žene da uvide pravu ljepotu koja ih promatra u vlastitom ogledalu

Mnoge žene ne vole svoje ogledalo jer nisu zadovoljne svojim izgledom. Umjesto što se fokusiraju na negativne stvari, trebale bi ga doživljavati kao priliku da prihvate svoju ljepotu. Nažalost, 1 od 3 žene kaže da osjeća tjeskobu te da se gotovo nikada ne nasmiješi samoj sebi zbog onoga što vidi u ogledalu, pokazuje novo Dove globalno istraživanje.

“Žene imaju preveliku sklonost samokritičnosti kada se gledaju u ogledalu, što utječe na njihovo ukupno samopouzdanje i uživanje u svojoj ljepoti”, rekla je Tea Rubinić, brand managerica za Dove.

“Dove se nada da će Ogledala nadahnuti žene da preispitaju kako se vide i pomoći im da svaki susret s vlastitim odrazom u ogledalu postane afirmacija njihove ljepote.”

U prosjeku, žene se pogledaju u ogledalu više od šest puta dnevno ukupno prosječno 50 minuta, tijekom 24 sata. Petina žena kaže da nikada nisu bile zadovoljne svojim odrazom, proglašavajući ogledalo svojim najokrutnijim kritičarom.

Žene dodatno pojačavaju svoju tjeskobu tako što provjeravaju kako izgledaju na raznim mjestima tijekom dana, kao što su auto ogledala (50%), izlozi (48%) i dizala (44%).
Dove se posvetio stvaranju svijeta u kojem je ljepota izvor samopouzdanja, a ne tjeskobnosti pa je zato kreirao kratki film Dove ogledala.

Dove poziva sve žene da potraže ono što vole na sebi umjesto onoga što ne vole. Pogledajte video Dove ogledala na youtube/dovehr ili se pridružite razgovorima na Facebook.com/Dove.hr i #smileback.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj