Jeste li za umjetne pjegice?

29/04/2015

Oduvijek je bilo tako: ako imamo ravnu kosu, želimo kovrčavu i obrnuto. I spremni smo napraviti sve kako bismo "ispravili tu nepravdu". E, pa, pjegice su nove kovrče: oni koji ih nemaju, ih crtaju na licu… poput Kendall Jenner, mlađe sestre Kim Kardashian!

Jednom davno, legenda kaže da su ljudi madeže i pjegice skrivali tekućim puderima i korektorima. Kakva ludost! U zadnjih nekoliko godina, madeži i pjegice su postali važan dio ženskog šarma. Toliko, da je danas "fejkanje" simpatičnih pigmentacijskih točkica postao globalni trend.
 
• Umjetne pjegice: u čemu je fora?
U SAD-u, beauty-scena je potpuno poludjela za ovim trendom, što dokazuju tisuće video tutorijala koje možemo naći na Youtubeu.

 Kako bi postigle efekt pjegavosti, neki koriste olovke za oči, drugi olovke za obrve, dok treći tvrde da najbolji efekt dobivaju tuševima za oči...
 Među najekstremnijim slučajevima su djevojke koje su se odlučile na tetoviranje pjegica - istom tehnikom kao što se vrši i permanentni make-up.  
 
• Zvijezde padaju na pjegice?
Na Instagramu, klik na hashtag #FakeFreckles dokazuje koliko ovaj trend ima sljedbenica. Među ostalima je i Kendall Jenner, mlađa sestra Kim Kardashian, i najvjerojatnije nije posljednj celebrity koji se priključio. Trend se tek zahuktava!
A vi, jeste li pali na pjegice?

IP

Novo

Komentiraj