Jeste li čuli za novi trend u njezi kože?

18/11/2019

N-beauty dolazi iz nordijske regije i osvaja svijet...

švedski skintech brend FOREO otkriva najnovije trendove u rutini njege, a oni dolaze upravo iz zemalja Nordijske regije. Stavljanjem jednostavnosti i prirode u fokus, N-Beauty je postala ključna fraza u svijetu ljepote koja promovira rituale njege za kožu zavidnog i zdravog sjaja bez obzira na životni stil.

"N-Beauty se vraća osnovama", kaže voditeljica za razvoj proizvoda u FOREU Dalia Fernandez. „Principi nordijske njege kože suprotni su K-Beauty konceptu - čuli ste za minimalistički skandinavski dizajn, a jednako pristupaju i njezi kože. Manje je definitivno više, a prirodnije je bolje, što su prikazala i naša istraživanja", nastavlja ona.

Nordijci su poznati po blistavom sjaju kože koji mnogi pripisuju njihovoj povezanosti s prirodom. Nordijske zemlje također su svrstane u najsretnije na svijetu i poznate su po tome što neke od najljepših žena svijeta dolaze upravo otamo. Mnogi Nordijci također vjeruju da je njihova koža prirodno otporna jer su njihova tijela navikla na oštru klimu i neobične svjetlosne fenomene prisutne u nordijskim zemljama.

2

Iako se ovi čimbenici svode na geografiju i genetiku, postoje neki N-Beauty rituali koji će vašoj koži pružiti sjaj u nordijskom stilu, bez rutine njege koja sadrži 10 koraka.

Fizička aktivnost sastavni je dio nordijskog načina života. Ona pozitivno utječe na kožu jer povećava protok krvi i potiče znojenje koje čisti pore od prljavštine i bakterija ako je lice nakon toga temeljito očišćeno uređajem otpornim na bakterije kao što je LUNA mini 3. Tražite li najbolju vježbu za lice, FOREO otkriva da je trening snage u kombinaciji s jogom najbolji način da prirodno pojačate sjaj kože.

3

Priroda igra važnu ulogu. Intenzivna, beskrajna svjetlost tijekom ljetnih mjeseci po kojoj su Nordijske zemlje poznate navodno ima svojstva koja oplemenjuju život. Biljke i voće tako postaju sastojci koji mogu zacijeliti kožu i vratiti joj živost. Švedska manekenka Karin Agstam otkriva da neki od najboljih sastojaka za njegu kože dolaze upravo iz njezine kuhinje, a na tu ideju je došla zahvaljujući teti.

Jednostavnost je sve. Kada je u pitanju njega kože, mentalitet N-Beautyja je svesti rutinu na minimum. To znači nanošenje par učinkovitih proizvoda, a ne prekomjerno korištenje proizvoda u više slojeva, što dovodi do začepljenih pora. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj