Jedna cura radi make-up tutorijale koje mogu pratiti i gluhi!

05/12/2017

Ha, jeste li se ikada pitali kako gluhi gledaju make-up tutorijale na Youtubeu?

Foto: @Catherine Martinez

Svi oni koji obožavaju make-up, zasigurno su barem jednom pogledali jedan od mnogih Youtube “tutoriala” za make-up. Ali, suprotno onome što pretpostavljamo, ti video-tutorijali nisu namijenjeni baš svima. Konkretno, mislimo na gluhe ili nagluhe osobe.

Jedna mlada Amerikanka odlučila je tome stati na kraj, i napravila cijelu seriju video-tutorijala koji govore znakovnim jezikom za gluhe, a još k tome imaju i titlove.

Njezino je ime Catherine Martinez, ona obožava make-up, zna znakovni jezik za gluhe i nagluhe, i voli raditi video-tutorijale kako napraviti glamurozni ili seksi make-up. Tijekom studija komunikacija na Njujorškom sveučilištu, shvatila je da mnoge gluhe i nagluhe osobe ne mogu uživati u njezinim video-tutorijalima koje nudi na Youtubeu i Instagramu.

Zato je odlučila naučiti znakovni jezik za gluhe i nagluhe osobe, i koristiti ga u svojim video-uratcima, i počela stavljati “titlove”. Na taj način, Catherine nudi tutorijale kako napraviti večernji, dnevni, svečani ili prirodni make-up look, ili pak kako napraviti savršen contouring.

Naravno, video-tutorijali Catherine Martinez prihvaćeni su sa oduševljenjem internauta, i gluhih i nagluhih osoba koje sada mogu pratiti tutorijale.

Sve što možemo reći je: “Bravo, Catherine!”

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj